Kezdőlap » Családi élet » Generációk változásai

Generációk változásai

A Homo sapiens, azaz az ember generációnként változik. Az új nemzedék mindennapi szokásai, életformája gyökeresen eltérnek majd a felmenőik életvitelétől. Pontosan lehetetlen megállapítani, hogy ez mekkora változást takar, nem számszerűen mérhetők az erre vonatkozó adatok, hanem a nap, mint nap szembetűnő korosztálybeli különbségek adják meg a választ a kérdésünkre, hogy mennyire különbözünk, akár egy családon belül.

Az első és egyben talán az egyik legszembetűnőbb változás, a technika fejlődése, ami hatalmas különbségeket mutat a 70-es évek évektől napjainkig. A kommunikáció a legfontosabb helyen áll az ember életében, hiszen társas lény és szüksége van a többi egyeddel való interakcióra. Ennek módjai alapjaiban alakultak át az utóbbi ötven évben.
A telefonnal megjelenésével, a mobilok elterjedésével megszűnik a metakommunikáció, nem láthatják egymás reakciót a felek, eltűnik az intimitás, nincs szemkontaktus, de a többi kommunikációs eszközt figyelembe véve, mégis ez nyújtja a legszemélyesebb érintkezést, hiszen még hallhatjuk a másikat.

Az internet egy lényegesen hatalmasabb és átfogóbb eleme az információcserének. Ez a médium, amely az információs forradalom legkésőbbi eleme, nem csupán az emberek közti kommunikációra szolgál, hanem a gyors információnyerés fő forrása is. Elődeink idejében nem volt jelen ez a kibertér, amely teljesen felfordította a jelen emberének életét. Ha a webkamerás üzenetváltást említjük, akkor az lehet pozitív, de minden más kommunikációs forma az interneten, sekélyes és silány beszélgetési élményt eredményez.

A különböző generációk közötti különbség elég nagy, habár nem feltétlenül áthidalhatatlan, egymás megértéséhez szükségeltetik a másik életének, kultúrájának mély és alapos vizsgálata.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan kezdjük újra az exünkkel?

Amikor véget ér egy kapcsolat és ilyen vagy olyan okok miatt úgy döntünk, hogy szakítunk …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük