Kezdőlap » Hotel » Gelsenkirchen

Gelsenkirchen

Gelsenkirchen Németországban található, az észak- rajnai vidéken, ahol több mint 262 ezer lakos él, köztük nagyon sok török származású polgárral. A város Vesztfália központja, és emiatt minden közigazgatási, és ügyintézéssel kapcsolatos dolgoknak itt található a központi irodája is. A város neve- Gelsenkirchen- mindenkinek a híres focicsapatról, a Schalke 04-ről jut eszébe elsőnek, pedig egy napenergiapark is található itt, és Németország egyik legzöldebb városi címet is megkaphatta volna.
A településen sok látnivaló akad, ezek közül is a legszebb a Tudományok Parkja, és a Hans-Sachs-Haus. A múzeumok terén a Schalke-Múzeum a legnépszerűbb, ahova évente több százezren látogatnak el, a második leglátogatottabb múzeum a Motorradmuseum. A városban található még egy hatalmas könyvtár, a Gelsenkirchener Stadtbibliothek, és több olyan középkori épület, amiket mára felújítottak, azonban alapjukat még mindig a 15-16. században épült alapok adják, ezek a Schloss Horst, Heilig-Kreuz-Kirche, és a Musiktheater.
Budapesttől Gelsenkirchen 1200 kilométerre található, és elsődlegesen autóval ajánlott ezt a várost megközelíteni. Ennek az az oka, hogy a fővárostól kiépített gyorsforgalmi autópályákon körülbelül 10 óra alatt már a német nagyvárosban lehetünk. Sajnos Gelsenkirchenbe nem megy közvetlen repülőjárat, így a közeli nagyvárosban, Düsseldorfban tudunk csak legközelebb leszállni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük