Kezdőlap » Hotel » Galánta bemutatása

Galánta bemutatása

Galánta városa Szlovákiában található, a Mátyusföld központja, ami Nagyszombattól 26 kilométer távolságra fekszik, a Dunamenti-síkság északi részén. A város mai területe már nagyon régóta lakott, a régészek megállapításai szerint az újkőkor óta élnek itt emberek, azonban a város mai arculatának kialakulása csak 1945 után kezdődött meg.

A városban számos látnivaló található, tekintettel annak gazdag történelmi múltjára. Az első ilyen látványosság, amit mindenképp érdemes megemlíteni, az Eszterházy kastély, amely reneszánsz stílusban épült, még az 1600-as évek környékén. A kastélyt felújították 1992-ben, és érdekessége, hogy a jegyesek választhatják azt, hogy az esküvőjük polgári részét ott tartsák, a házasságkötő teremben. A kastélyban emellett egy múzeum, és a városi galéria is helyt kapott. Galántán emellett mindenképp érdemes felkeresnünk a fő utcán található Szent István templomot, ahol egy óratorony is található, melyet nem rég újítottak fel, a templom belsejében pedig egy oltár, amely még 1741-ből származik, valamint itt található az Eszterházy család kriptája is.

Galánta remek kirándulási úti cél, amennyiben pihenésre, városnézésre vágyunk, és egyben sportolni is szeretnénk, hiszen a város, és a környéke is számos lehetőséget ad a pihenésre, a sport kedvelőinek pedig lehetőségük van futballozni, atlétikázni, teniszezni, úszni, edzeni, és kipróbálni az egyéb wellness szolgáltatásokat is. Található a városban egy híres termálközpont, valamint egy hozzá tartozó termálfürdő is, ahol számos vízi játék és csúszda várja a kikapcsolódni vágyókat. Aki a komolyabb vízi sportokat kedveli, mint a szörf, a vízisí, vagy a vízi motorozás, annak tökéletes hely lehet a Kaskády üdülési és oktatási központ. A Galántai vásár minden év augusztusában kerül megrendezésre, a Kodály Zoltán napok pedig minden év májusában, így hogyha esetleg nem tudjuk mikorra időzítsük utunkat, ez egy jó kiindulópont lehet. Galántán persze nem a turizmus a legfőbb ágazat, azonban néhány kisebb apartman, vendégház akad a városban, ahol meg tudunk szállni arra az időre, amíg a városban vagyunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az angol érsekség városa, Canterbury

Canterbury városa délkelet Angliában található, közel van a Stour-folyóhoz. Canterbury városának a gazdaságát elsősorban a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük