Kezdőlap » Látnivalók » Füvészkert Szegeden

Füvészkert Szegeden

Aki kellemes, nyugodt séta alkalmával szeretne kikapcsolódni, annak nyugodt szívvel lehet ajánlani a szegedi Füvészkertet.
A füvészkert, melyet 1925-ben hoztak létre, a Szegedi Tudományegyetem része, elsősorban az egyetemi oktatást és kutatást szolgálja, de nagyon fontos szerepet játszik az ismeretterjesztés is. Ezt szolgálják a természetismereti foglalkozások, a tanórán kívüli foglalkozások, a hétvégi családi programok és az eseti kiállítások is.

A tiszta levegőjű kertben tett séta erre jó lehetőséget biztosít. A füvészkert pálmaházában különleges trópusi virágokat, növényeket, hüllőket szemlélhetünk meg. Szeretik ezt a békés helyet a város madarai is, akik több fészket is raktak a kert fáin. A madarak énekétől különösen tavasszal hangos a kert. A madárodú- madáretető bemutatók arra ösztönzik a látogatókat, hogy saját környezetükben is madárbarát kerteket alakítsanak ki.

Akik a szervezett programokat jobban kedvelik, azok nem csalódnak az eseti programokban: Levendula Fesztivál, Lótusznapok, Kutatók Éjszakája. Füvészkertész tábor 7-12 éves gyerekek részére, mely egy hét játékos ismerkedés a növény- állatvilággal és a kertészkedéssel, valamint az épület ad helyet a csillagvizsgálónak is.

A belépőjegyek árai nagyon barátiak, kevés pénzből egy teljes napot el lehet tölteni ezen a nyugodt, madárcsicsergéstől hangos botanikus kertben, nem mellesleg egy helyi járat célirányosan a Füvészkert kapujában teszi le a látogatókat. A Szegedi Füvészkert az év minden napján nyitva tart, ha átlépik a kert lenyűgöző székely kapuját.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük