Kezdőlap » Fitnesz » Futás: a zsírégető sportág

Futás: a zsírégető sportág

A futás az egyik leghatékonyabb módszer a zsírégetéshez, a felesleges kilók leadásához, amennyiben megfelelően végezzük. Egy hónap alatt akár 5 kilogrammot is veszíthetünk a segítségével. A rendszeres testmozgás elkezdésénél fontos a motiváció, hogy örömünket leljük a mozgásban. Egy edzőpartner jelenléte segíthet áthidalni a kezdeti nehézségeket. A megfelelő étkezésre is ügyeljünk. A fogyás előfeltétele a negatív energiamérleg, azaz, hogy több kalóriát égessen el a szervezet, mint amennyit az elfogyasztott ételek tartalmaztak.

Ahhoz, hogy az életünk részévé váljon az edzés, érdemes fix időpontokat kitűzni minden hétre. A hatékonyság szempontjából szinte lényegtelen, hogy reggel, vagy délután futunk. Az edzést előzze meg egy bemelegítő szakasz: gimnasztikai gyakorlatok, illetve lassabb futás. A futás során ne szabjunk magunknak időlimitet egy bizonyos távolságra, mert ez csak szükségtelen nyomást jelent. A kezdőknek a lassú futás javasolt, az intenzitást csak fokozatosan ajánlott növelni. Az intervallumos edzés, mely során a lassabb szakaszok, és a sprintek váltakoznak, haladók számára kiváló módszer a kalóriaégetéshez, és az állóképesség javításához.

A motivációt eleinte jutalmazással növelhetjük: nem csokoládé, vagy édességek, hanem például egy új edzőfelszerelés formájában. A pulzusmérő óra fontos segítséget jelenthet a futóedzés során, mivel ellenőrizni tudjuk vele a szívfrekvenciát. A maximális szívfrekvencia egy egyszerű képlet alapján kiszámolható: 208-0,7*(életkor). Egy 30 éves ember számára például a maximális pulzus 208-(0,7*30), tehát körülbelül 187.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük