Kezdőlap » Növények » Fűszerek cserépben

Fűszerek cserépben

Néhány éve, különböző hiper és szupermarketek, vagy csak egyszerű élelmiszerboltok polcain megjelentek a cserépben, otthon, a lakásban, jó időben az erkélyen is nevelhető, gondozható és élvezhető fűszernövények.
Azon kívül, hogy esztétikailag is kellemes látványt nyújtanak ezek a növénykék, persze, ha addig is minimálisan gondozták őket, bizony gasztronómiailag is felejthetetlen élmény tudnak nyújtani.

Azok a nők és férfiak, akik szeretnek és tudnak ( mindenki tud!!) főzni, igazolhatják azt a tézist, hogy a friss fűszereknek nincs párja! Sem ízben, sem aromában, a felhasználás pillanatában rendelkezésre álló állagról nem is beszélve.

Tapasztalatból mondom, tényleg nincs párja ezeknek az ételeknek. Mi, magyarok büszkék vagyunk konyhánkra, ízeinkre, tehát gyakorlatilag az elkészítés módja és a végeredmény nagy mértékben függ a felhasznált alapanyagok minőségétől ( ez így sajnos elég közhelyes!) és a fűszerezés mikéntjétől. Kezdetektől fogva fűszereztük ételeinket, az elmúlt évszázadok során, sokkal inkább használtuk a friss,kertből, erdőből, rétről szedett növényeket, mint a ma használatos, senki által nem követhető szárított, darált növényeket.

Ebből kiindulva, azt gondolván, hogy reformálok a konyhánkon, belevágtam egy fűszerkert létrehozásába az erkélyünkön. Bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, csilipaprika, menta és snidling illatozik ma a hetediken, folyamatosan használva az általuk nyújtott íz és aromaélményeket, szebbé és jobbá téve azt a magyarok számára rendkívül fontos cselekvést, amit reggelinek, ebédnek, vacsorának hívunk. Egyszerű, könnyen gondozható és ízletes növények, néhány mozdulattal csodát varázsolhatnak az asztalunkra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit kell tudni az áfonyákról

Az eper után a világon a talán a második legkedveltebb gyümölcs a hangafélék családjába tartozó …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük