Kezdőlap » Fogyókúra » Fuss, hogy leolvadjanak a kilók

Fuss, hogy leolvadjanak a kilók

Mint tudjuk a futás az mellet, hogy olcsó sport, bármikor és bárhol végezhető, tehát nincs több kifogás, ha, meg akarunk szabadulni a felesleges kilóinktól, akkor “futásra fel’’.

Legjobb, ha készítünk heti edzéstervet és az szerint haladunk a kijelölt napi futás teljesítésével, hiszen, íly módon nemcsak ellenőrizhetjük magunkat, de lelkesedésünk is megnő, hiszen látjuk az eredményt.
Amennyiben belevágunk a fogyókúrába, mindenképpen szánjunk időt a futásra hetente legalább három vagy négy alkalommal, persze az ideális az lenne, ha a hét mindennapján futnánk egy nap pihenővel.

Mindenképpen fontos lenne a fokozatosságra odafigyelni, tehát lassú tempót vegyünk fel kezdetben illetve az időperiódust illetően fokozatosan növeljük a futás idejét mind addig, míg elérjük a harminc, negyven percet. Ez az időintervallum kiváló a zsírégetéshez, akkor, ha pulzusunk a 120-140 közötti tartományban van. Ezt könnyen tudjuk ellenőrizni pulzusmérő órával. Amennyiben nem tudunk beszerezni ilyen mérőeszközt, az se baj, mivel mi magunk is megtanulhatjuk, hogy mikor vagyunk ezen a tartományon belül, azaz amíg futás közben még tudunk folyamatosan beszélni, akkor már a zsírégető tartományban vagyunk.
Érdemes lenne a hatékonyság érdekében odafigyelni az étkezésre is, hiszen gyorsabban olvadnak le a kilók, ha a rendszeres mozgás diétával párosul. Amennyiben futás után farkas éhesek vagyunk, ne rámoljuk ki a hűtőt, inkább együnk mag egy almát és éhség érzetünk elűzésére fogyasszunk ásványvizet vagy csap vizet.

Tehát, rendszeres futással nemcsak, hogy gyorsabban ég a zsír, de sokat tudunk tenni egészségünk érdekében is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy napos diéta: szabaduljunk meg a plusz kilóktól könnyedén, lemondások nélkül

A hetekig tartó, lemondásokkal járó diéták sokak számára megterhelőek, ezért inkább meg sem próbálják leadni …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük