Kezdőlap » Hotel » Funchal nevezetességei

Funchal nevezetességei

Funchal városa Madeira szigetén található, Portugáliában. A sziget központi városának is nevezhetjük Funchalt, mely elsősorban a botanikus kertjeiről nevezetes, közülük is a leghíresebb a Blandy’s Garden, mely a város központjától 9 kilométerre található. A Blandy’s Garden a Blandy család villájának a kertje, mely kiválóan tükrözi a barokk franciakert, és az angolkert elemeit, és olyan tematikus részei lettek kialakítva, mint az Inferno, a Dámakert, vagy az Elsüllyedt kert.

Funchal városában természetesen a kertek mellett kulturális látnivalók is vannak, hiszen például a belvárosban, és a felsővárosban is találunk múzeumokat. A Városi Múzeum két részből áll, így megtekinthetünk egy tengeri élővilágot bemutató kiállítást, és egy hagyományos történelmi kiállítást. A Federico de Freitas-gyűjteményt egy 17. századi épületben tekinthetjük meg a belvárosban, az Egyházművészeti Múzeum pedig a régi püspöki palotában található. Érdekesség lehet a belvárosban elhelyezkedő Cukorkereskedelmi Múzeum, és a Bormúzeum.

Látványosság a Fortaleza do Pico, mely egy 16. századból származó erőd, valamint a 18. századból fennmaradt Szent Lőrinc-erőd. A São Tiago erődben egy fegyverkiállítást, valamint a Modern Művészetek Múzeumát is megtaláljuk. Az egyházi épületek felhozatala is jelentős a városban, híres például a Sé székesegyház, mellette a João Tavira sétáló utcával, ahol kellemes sétákat lehet tenni. A Szent Katalin parkban tekinthetjük meg a fogaskerekű-vasút megmaradt mozdonyát, de egzotikus növényeket, madárröptetőket, és a Szent Katalin kápolnát is itt találjuk.

Funchal kikötőjében is találkozhatunk látnivalókkal, itt van ugyanis kiállítva Kolumbusz hajójának a másolata, így a Santa Marian bárki befizethet egy utazásra, ahol korabeli ruhákba öltözött tengerészek szórakozatják a népet. Szintén befizethetünk itt üvegfenekű hajóútra, mely fürdéssel és felszíni búvárkodással egybekötött szórakozást jelent, vitorlástúrára, és persze megtekinthetjük a jachtkikötőt, ahol a Beatles együttes egykori jachtjából készült étteremben vacsorázhatunk is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ecuador, egy spanyol nyelvű ország

Ecuador Dél-Amerikában található ország, amelynek érdekessége, hogy nyugati oldalán a Csendes-óceán található, míg más oldalain …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük