Kezdőlap » Látnivalók » Fülöp-Szigetek

Fülöp-Szigetek

Délkelet-Ázsiában, a Dél-kínai-tengeren és a Csendes-óceánon, 11 nagy és 7096 apró szigeten terül el. A szigetek közül 466-nak a területe haladja meg a 2,5 négyzetkilométert, és mintegy 800 lakott A legnagyobb szigetek Luzon, Mindanao, Samar, Negros, Palawa és Panay. A szigetek felszínét, nagyrészt vulkanikus kőzetek borítják , területükön megközelítően 3000 méter magasságig emelkedő hegylánc vonul végig. legmagasabb pontja a 2954 méteres Apo.

A részben működő vulkánokból álló hegyvidék és a tenger között termékeny, illetve öntözött síkságok terülnek el. A hegyvidékeken gyakori a teraszos földművelés, 400-500 méter magassáig kiterjedt területeket borítanak trópusi őserdők. A sűrű vízhálózatot rövid, bő vizű folyók alkotják . Legjelentősebb folyója Luzon szigeti Cagayan. A Fülöp-szigetektől keletre található a világ egyik legmélyebb tengerárka, a Fülöp-árok, amelynek mélysége eléri a 10 830 métert.

A szigetek éghajlatát a délnyugati monszun és az északkeleti passzát egyaránt alakítja. Az ország a legtöbb esőt a monszun időszakában, júniustól szeptemberig kapja Az átlagos évi csapadékmennyiség 3000 mm, az átlaghőmérséklet 26-27°C , Monszunváltáskor gyakran sújtják tájfunok. A sziget lakói nagyon barátságosak és segítőkészek a látogatókkal szemben. Építészetük rohamosan fejlődik. A túrázók megannyi helyen tehetnek túrákat , őserdőben vagy a városban vagy esetleg a hegyekben is. Nem mindennap mászhat meg valaki például egy Csokoládé-hegyet (Bohol, Visayas sziget), de szép túrát tehetünk a sagadai temetkezési barlangoknál.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük