Kezdőlap » Divat és szépség » Frizurák hosszúkás, és szögletes arcformához: lágyítsuk vonásainkat

Frizurák hosszúkás, és szögletes arcformához: lágyítsuk vonásainkat

A hosszúkás arcforma ismertetőjelei a magas homlok, a karcsú vonalú, vékony arc. Az arccsontok nem hangsúlyosak, az áll kissé hegyes. A szögletes arcot ezzel szemben kidomborodó arccsont, széles homlok, kontúros arcvonások, valamint szintén hegyes áll jellemzi. Mindkét típus esetében fontos, hogy a megfelelően megválasztott frizurával lágyítsuk a vonásokat, illetve kiemeljük az arcforma előnyeit.

A hosszúkás arcformához remekül illik az állig érő, lépcsőzetes frizura: kerekebbnek, lágyabbnak mutatja az arcvonásokat. A rövid frizurák akkor előnyösek, ha legalább a fülcimpáig érnek. A frufru, és a göndör haj ideális választás, ha rövidebb frizurát szeretnénk. Az extra rövid frizura nem előnyös: hangsúlyozza a hosszúkás, karakteres állat. A hosszú, sima haj, illetve a mindenhol egyforma hosszúságú, középen elválasztott viselet kiemeli a hosszúkás arcot. Megfelelőbb választás a rövid, vagy félhosszú, oldalra fésült frizura. A magas homlokot ne hagyjuk szabadon: ha nem szívesen vágatunk frufrut, néhány tincset mindenképpen hagyjunk rajta.

A szögletes arcformával rendelkező nők számára a félhosszú, lépcsőzetes frizurák ideálisak. Akinek keskenyebb az álla, optikailag nagyobbíthatja a hullámos, befelé szárított hajtincsekkel. A frufru ennél a típusnál semmiképpen se legyen egyenes: válasszuk a tépett, asszimetrikus változatokat. Arra is figyeljünk, hogy a frufru ne lapuljon a homlokra, mert szélesítheti azt. A túlzottan rövid hajviselet, a nyakat szabadon hagyó frizurák, és a kifelé szárított tincsek nem javasoltak: kiemelik a szögletes formákat. A tupírozott, fejtetőre halmozott frizurák sem előnyösek. Válasszuk tehát a lágyabb karakterű, lépcsőzetes, enyhén hullámos hajviseletet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alap sminkkészlet, VEDD :)

Amikor egy kislány elkezd hölggyé válni, elkezd élénken érdeklődni a téma iránt, ez természetes, hisz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük