Kezdőlap » Látnivalók » Frankfurt látnivalói

Frankfurt látnivalói

Frankfurt jelentős város volt a múltban, és jelentős ma is. Még az első században alapították a frankok, Nagy Károly is szervezett, tartott ezen a helyen birodalmi gyűlést, s az idők folyamán sok császárt választottak és koronáztak meg itt.

Napjainkban pedig inkább a pénzintézeteiről híres. Mégis, sokkal több van ebben a városban, mint az elsőre gondolnánk. Fedezzük fel együtt Németország ötödik legnagyobb városát!

Íme, néhány fontos látványosság, melyeket szinte bűn kihagyni.

Bankenviertel

A Bankenviertel Frankfurt egyik negyede (főleg bankok kaptak itt helyet – innen a városrész neve) , mely főleg a felhőkarcolóiról híres, ugyanis egész Németországban sehol másutt nem fordulnak elő százötven méternél magasabb épületek, itt pedig mindjárt egy tucat. Különösen híres a Commerzbank Tower és a Messeturm.

Goethe-ház

Az irodalmat kedvelők valószínűleg örömmel látogatnak majd el ide, a házba, ahol Goethe született és egész gyermekkorát töltötte. Ugyan ez nem teljes egészében az igazi ház (a második világháborúban nagy részét lebombázták), de szinte tökéletesen rekonstruálták.

Modern Művészetek Múzeuma

A Modern Művészetek Múzeuma kétségtelenül a város egyik legérdekesebb látnivalója, ugyanis meg kell hagyni, elég furcsán fest már maga az épület is. Belépve szánkat még nagyobbra táthatjuk: negyven termen vezetnek végig bennünket, ahol egyik ámulatból a másikba eshetünk. Olyan neves alkotóművészek munkáit tekinthetjük itt meg, mint Andy Warhol vagy éppenséggel Reiner Rutenbeck.
Gyermekeket is bátran vihetünk ide, külön termet is berendeztek nekik, ahol szabadon kiélhetik kreativitásukat, képzeletük szárnyra kaphat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szatmárcseke

Szatmárcseke Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti részén, a Tiszaháton fekvő település, tizennyolc kilométerre a határtól. Teljes népessége …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük