Kezdőlap » Hotel » Fővárosi Állat- és Növénykert

Fővárosi Állat- és Növénykert

Hazánk legnagyobb állatkertje, amely egyben a legrégebbi is, Budapesten található. A főváros XIV. kerületében helyezkedik el, a Városligetben, egészen az 1866-os megnyitása óta. Habár sokan nem tudják, mégis a Fővárosi Állat- és Növénykert hazánk egyik leglátogatottabb kulturális intézménye, mely olyan természetvédelmi terület, ahová évente több mint 1 millióan látogatnak el. Az állatkert nemcsak hogy korszerű, de fő feladatának tekinti a természet védelmét, az oktatást, valamint olyan szabadidős programok szervezését, melyek nemcsak szórakoztatnak, de egyben tanítóak is.

Hazánk fővárosi állatkertje a Városligetben, több mint 10 hektáron terül el. Egyszerűen megközelíthetjük északnyugatról, a Nyugati Pályaudvar felé haladva, északkeletről a Varannó utca felől, míg keleti irányból indulva az Állatkert körútról. A Fővárosi Állatkert közvetlen szomszédságában található a Vidám Park, de tőlük nem messze olyan látványosságok és szórakoztató egységek foglalnak helyet, mint a Fővárosi Nagycirkusz, és a Szépművészeti Múzeum. Mivel az állatkertet nagyon rég, 1866-ban nyitották meg, ezért az egész világon példamutató, hiszen egyike a világ legrégebbi állatkertjeinek.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben körülbelül 1000 állatfaj példányait tekinthetjük meg, így aki ide ellátogat, biztosan legalább 5000 egyedet nézhet meg saját szemével. A gazdag állatvilág, mely Földünk élővilágának elég széleskörű áttekintését teszi lehetővé, igencsak nagy élményt nyújthat bárki számára, aki szereti az állatokat. A parkban minden kontinens állatvilága bemutatkozik, a látogatók megtekinthetnek emlősöket, madarakat, hüllőket, kétéltűeket, halakat, és gerincteleneket is. Az állattartási körülményeknek is megfelel a park, hiszen a folyamatos felújításoknak köszönhetően mára már mindegyik állat korszerű, kellően tágas, és minden igényt kielégítő helyen élhet. A parkban botanikai, azaz növénygyűjteményt is megtekinthetünk, közel 2000 különféle növényt ismerhetünk meg itt.

Mivel az állatkertben igen gyakran aktív szórakozásra is lehetőséget adnak a vendégek számára, ezért a nyári szezonban alkalom adtán ki lehet próbálni a póni lovaglást, a pónilovas kocsikázást, az elektromos kisvonatozást, az úgynevezett „állatok akcióban” etológiai bemutatót, a látványetetéseket, és az elefántetetést is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük