low fat élelmiszerek

A low-fat diéta

...a célunknak megfelelő szinten tartani a low-fat diéta esetén: a zsírszegény élelmiszerek fogyasztásával kevesebb energiát juttatunk a szervezetünkbe. A zsírcsökkentett táplálkozás elsősorban szénhidrátforrásokat tartalmaz, például a teljes kiőrlésű gabonából készült...

Low Carb: a mértéktartás a jó közérzet titka

...gyors felszívódásra, az alacsony GI lassú felszívódásra utal. Az 55-ös GI alatti élelmiszerek ajánlottak, az 55-100 közöttiek kerülendőek. A diéta koncepciója szerint a szénhidrátszegény táplálkozás egészséges, mivel a nagy mennyiségű...

Low-carb és low-fat diéták: melyik hatásosabb?

...kenyérről, tésztáról, édességekről és egyes gyümölcsfajtákról való lemondást jelenti. A low-carb módszer ugyan egyértelműen hatásosabbnak bizonyult, mint a low-fat diéták, a szénhidrátszegény koszt nem mindenkinek ajánlott. A fogyni vágyóknál a...

Miért figyeljünk a GI-t?

...jelent, melyek gyorsan megemelik a vércukorszintet, amit egy gyors esés követ, ezáltal hamar megéhezünk. Ezzel szemben az alacsony GI-jű élelmiszerek lassan felszívódó szénhidrátok, amelyek hosszabb teltségérzetet okoznak, azaz később fogunk...

Hogyan ápoljuk a fa felületeket?

...Egy lakásban igen sok fa felület fordulhat elő, sok mindenre használnak fát építőanyagként. Beltéren ez leggyakoribb bútorként, lépcsőként, lambériaként. Ezek többsége lakkozott, ami tökéletesen védi a fát, azonban még...

Hogyan lehet tartós a karácsonyfánk?

...Valószínűleg karácsony közeledtével az egyik legnagyobb kérdés a fenyőfa beszerzésének problémája. Legtöbben elmennek az egyik közeli utcai árushoz, ott kiválasztanak egy pofás fát a körülményeiknek megfelelő méretben, behálózzák, hazaviszik,...

Hogyan válasszunk karácsonyfát ?

...tudjuk késleltetni a tűlevélhullást, tehát számítani kell rá, és takarítani. Viszont csodás az illata. Címkével ellátott, termelt fát érdemes csak venni, ami annyit jelent, hogy kizárólag a karácsonyfa állításra termelik,...

Hogyan csoportosítjuk az élelmiszereket?

...Az élelmiszerek csoportosítására különféle megnevezéseket használunk. Lehet csoportosítani őket eredetük szerint, itt három alcsoportot különböztetünk meg: növényi eredetűek, ilyenek a zöldségek, a gyümölcsök, a gabonafélék és a belőlük készülő...