ehető gyurma

Ehető virágok fajtái, és felhasználása.

...Az ehető virágok felhasználása igencsak sokoldalú, bár Magyarországon csak a legexkluzívabb, és legdrágább helyeken lehet ehető virágokkal találkozni, de ott is csak legtöbbször díszítésként. Pedig az ehető virágokból lehet...

Hogyan készül az ehető gyurma?

...Nincs semmi, amit a gyerekek jobban szeretnének, mint a gyurma döngölése gyúrása, formázása. A sokféle színű és illatú massza gyömöszölése igazi kreatív munka. Vannak ehető gyurmák, melyeknek nagy előnye,...

Hogyan készítsünk ajándékot saját kezűleg?

...Egy pár éve már nem csupán játékszerként tekintünk a gyurmára. Legalábbis a hőre keményedő, süthető gyurma verziójára biztos nem. Egy olyan speciális anyagról van szó, amiben az ügyes kezűek...

Hogyan díszítsünk az ehető virágokkal?

...A főételként fogyasztható ehető virágzatok (brokkoli, karfiol, articsóka, kelbimbó, bodza- és akácvirágzat) mellett számos olyan apróbb, de nagyon dekoratív növény van, amelynek a virágja ehető, esetleg kifejezetten ízletes, viszont...

A galócafélék

...A gombák két nagy csoportra oszthatók, vannak az ehető és a nem ehető, vagyis mérgező gombák. Ezek közül a halálos mérgezéseket főként a különböző galócák okoznak, amelyek a kalaposgombák...

Melyek a fikusz legismertebb hazai fajtái?

...A fikusz trópusi növény, Dél-kelet Ázsia őserdeiben vadon nő. A rózsavirágúak rendjébe és az eperfélék családjába tartozik. Több százra tehető a fikuszok képviselőinek száma, egyes fajok termése ehető, másokat...

Milyen ehető virágokat ismerünk?

...sűrű, tömött, húsos feje a még ki nem nyílt virágzat, ez az, amit otthon megfőzünk, kirántunk. Az ehető virágzatok közül a karfiol és brokkoli a leggyakoribb és a legismertebb, van...

Hogyan készítsünk házilag gyurmát?

...a gyurma. Kevesen tudják viszont azt, hogy a gyurmát házilag is ellehet készíteni ami olcsó is és bármikor elkészíthető. A házilag elkészített gyurma praktikus mert nem hagy nyomot sehol és...

Mérgező, de ehető, a kesudió

...miatt hevítéssel szabadítják meg a méreganyagától, mely után már ehető a sárgásbarna gazdag zsiradéktartalmú, mag, mely lágy állagú és édeskés ízű. Főként kesudió miatt fontos, de fája is felhasználható ládák,...