Kezdőlap » Szállások » Fókuszban az egri szállodák

Fókuszban az egri szállodák

Ha szeretünk Magyarországon utazni, akkor idővel biztosan el fogunk jutni a heves megyei Egerbe és környékére. Kihagyhatatlan ez a megyei jogú város, hiszen számos történelmi látnivalóval szolgál. Néhol kissé dimbes-dombos utcái, az Egri Vár, az Egri Bazilika, a méltán híressé vált Dobó tér fantasztikus hangulatot kölcsönöznek ennek a településnek.

Ha több napot töltünk Egerben előtte mindenféleképpen tájékozódjunk a szálláslehetőségekről, amelyek szép számmal állnak rendelkezésünkre, hiszen Egert köztudottan kedvelik a külföldi és belföldi turisták is, így rendkívül felkészültek idegenforgalmi szempontból a szállásadók és a vendéglátóhelyek.

Ha úgy döntünk, hogy megszállunk ebben a gyönyörű városban, akkor választhatunk a 18 hotel valamelyikéből, amelyek között vannak magasabb illetve alacsonyabb árfekvésűek is. Talán a legkedveltebb ezek közül a Hunguest Hotel Flóra Eger***, amely teljesen a központban található közvetlenül a városi termálfürdő, a versenyuszoda és a Török fürdő szomszédságában. Néhány perc sétára éttermek, a Dobó tér és az Egri Vár is megtalálható, gyaníthatóan a központi elhelyezkedése és az átlagember számára is megfizethető szobaárak jelentik az elsődleges vonzerőt.

Egerben 4 olyan szállodát is találunk, amely kiérdemelte a 4 csillagos rangot, ezek a Hotel Ködmön Eger****, a Hotel Villa Völgy Eger****, a Hotel Korona Eger**** illetve az Eger&Park Hotel****. Azoknak, akik a legjobb minőséget és a luxus körülményekhez hasonló feltételeket biztosító szállásokat keresik mind a négy hotel nyugodt szívvel ajánlható. Szobaárak tekintetében az utóbbi kettőnél kicsit magasabb árat kell fizetnünk, az első két helyszínen több ezer forinttal olcsóbbak az éjszakák egy főnek. Ebből a felsorolásból mégis ki kell emelni az Eger&Park Hotel****-t, amely Eger első szállodájaként működik. Még az 1900-as években épült, barokk stílusban, amelyet 2007-ben újítottak fel. Ebben a hotelben igazi luxus körülmények között pihenhetünk, némely lakosztályukban van jakuzzi, infrakabin vagy hidromasszázs zuhanyfülke, de LCD TV-vel és szobánkénti hűtő-fűtő technikával is igyekeznek jobbá tenni az itt megszállók mindennapjait.

Háromcsillagos szállodákból már többet találhatunk Egerben, egészen pontosan 14-et. Az elsőként említett Hunguest Hotel Flóra Eger*** a legjelentősebb, de a többiről is érdemes tájékozódni, mielőtt döntést hoznánk. Az alábbi szállodákat érdemes Eger kapcsán megvizsgálni az interneten: Hotel Aqua Eger***, Hotel Senator-Ház Eger***, Korona Hotel Eger***, Hotel Villa Völgy Wellness és Konferencia Eger***, Hotel Szent István Eger***, Hotel Eger&Park***, Panoráma Hotel Eger***, Hotel Minaret Eger***, Hotel Romantik Eger***, Hotel Arany Trófea Eger***, Offi Ház Hotel Eger***, Szent János Hotel Eger***, Bacchus Panzió Hotel Eger***. A felsorolt szállodák már igencsak kellemes árfekvésűek, egy átlagember ezek között is könnyedén megtalálja a számítását. Fontos, hogy mielőtt a szolgáltatások alapján választanánk a kínálatból egy egri térkép segítségével nézzük meg, hogy pontosan a városon belül hol is található maga az épület. Egerben egész nagy távolságok is vannak, és ha gyalogosan szeretnénk felderíteni a történelmi jelentőséggel bíró belvárost, akkor nehogy az a meglepetés érjen minket, hogy a szálloda kilométerekkel távolabb helyezkedik ez a látogatni kívánt helyektől.

Természetesen azok számára, akik nem szeretnének hotelben, szállodában megszállni azoknak is számos lehetőségük van a megfelelő szállás megtalálására. Egerben 18 panzió, 51 apartman, 59 vendégház, 2 diákszálló és 1 motel áll a rendelkezésünkre, amelyekről az interneten bőséges információhoz juthatunk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Couch-surfing

Ki ne szeretné felfedezni a világot? És ki ne szeretné ezt gazdaságosan megoldani? Igen, bizony, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük