Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyókúrák – más szemszögből

Fogyókúrák – más szemszögből

Rengeteg fajta fogyókúra létezik napjainkban. Alapja mindennek általában a sok mozgás és a kevés táplálékbevitel. A fogyókúrákra és az emberek fogyási szándékaira hatalmas piac épül: webáruházak ontják magukból a különböző termékeket, ígérik a csodát. Ha bekap az ember pár tablettát, vagy megiszik egy fogyókúrás italport, máris fogyhat és még éhes sem lesz. Nők és férfiak ezrei dőlnek be ezeknek és fizetnek ki egy vagyont különböző diétákra. Aztán pedig csodálkoznak hogy nem történik változás, a csodaszerek nem fogyasztanak és éhségünk sem múlik el egy csapásra.

Mi tehát a megoldás? A legfontosabb tanács a fogyókúrázóknak, hogy először tapasztalják ki saját testüket, mik azok a dolgok, amitől lemegy róluk pár kiló. Van akinek az este nem evés jön be, mások a több mozgástól fogynak. De sok olyan esetet is hallunk, hogy hiába mozog többet, nem sikerül tartós eredményt elérni. Próbálkozni kell, és ez nem kerül pénzbe. Ne csodaszernek titulált készítményeket vásároljunk, hanem figyeljünk testünk működésére. Mindenkinél volt olyan életszakasz, amikor vékonyabb volt, mint a fogyókúra megkezdése előtt. Akkor vajon mit csinált másképp?

Kevesebbet evett, többet mozgott? Vagy pörgősebb élete volt? Érdemes ezeket a dolgokat egy füzetbe lejegyzetelni, próbálgatni, milyen változtatásra mozdul a mérleg lefelé. Ha pedig megismertük önmagunkat és megtaláltuk az utat, akkor nekifogni egy komolyabb fogyókúrának. Így sok pénzt és felesleges kudarcélményt spórolhatunk meg. Ha ismered a saját tested, sokkal többre mész, mint egy interneten leírt radikális diétával.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vacsora nélküli diéta

A vacsora kihagyása a legelterjedtebb, legnépszerűbb fogyókúrás módszerek közé tartozik. Szigorúbb értelemben véve nem számít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük