Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyókúra őrület

Fogyókúra őrület

Napjainkban nagyon divatos modell alkatúnak lenni, vagyis vékonynak, szinte gyermekalkatúnak. Ez az orvosok által javasolt testsúly alatt van bőven. Sajnos a divatot nem mindig az ésszerűség vezeti, s őrült módon állunk neki, hogy látszólag ok nélkül vagy akár okkal, de fogyjunk, s minél vékonyabbak legyünk.

Ha kicsit belegondolunk hogy miért is szeretnénk vékonyabbak lenni, rá kell hogy döbbenjünk, hogy szinte soha nem magunk miatt, hanem valakinek vagy valaminek megfelelni szeretnénk. Barátunknak vagy párunknak, hiszen egy vékony lány biztos vonzóbb, barátnőnk, osztálytársunk miatt, aki sikeresebb, mert vékonyabb. Persze ne felejtsük el a filmeket, képeket, újságokat sem. Vékonyak szeretnénk lenni, mert akkor minden ruha jobban áll, és biztos boldogabbak és sikeresebbek is leszünk, sokkal több hódolónk lesz.

Ez a cikk most nem a lelki hátteret szeretné boncolgatni, és hogy mi indít minket egy fogyókúrára, hanem hogy ne csináljuk esztelen, őrült módon. Rengeteg módszer van, hogy párat említsek csak, rizsdiéta, Atkins-diéta, vércsoport diéta, szín diéta, 0 kalóriás diéta, szétválasztó módszerek, csak bizonyos ételek fogyasztása, paleo stb. És akkor még itt vannak a fokozó módszerek, a zsírégető italok, porok, tabletták, emésztés serkentők és egyéb mások.

Ha már mindenképp belevágunk, akkor egyet vegyünk figyelembe. Ne essünk annak a csapdájába, hogy ki mit javasol, mennyire volt hatékony és mennyit fogyott. Gondoljuk át, hogy mi az amit leginkább szeretünk, hogy ne azt hagyjuk ki étkezéseinkből, pl aki a szénhidrátot szereti, ne válasszon fehérje diétát. Aki él-hal a főtt ételekért, ne válasszon olyat, ami csak nyers ételeket enged meg. Nézzük meg, hogy tartalmaz-e a diéta mindent, ami a szervezetnek kellhet, hogy nehogy kárt csináljunk testünknek, és mérjük fel, hogy mennyit is szeretnénk, mekkora idő alatt fogyni.

Lehetőleg ésszerűen csináljuk, olyan módszerrel, ami egyébként is hasonlít szokásainkhoz, amennyiben pedig panasz lép fel, fejfájás, rosszullét, szédülés vagy emésztési tünet, menjünk el orvoshoz vagy dietetikushoz, és beszéljük meg vele diétánkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúrák – más szemszögből

Rengeteg fajta fogyókúra létezik napjainkban. Alapja mindennek általában a sok mozgás és a kevés táplálékbevitel. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük