Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyókúra és ünnepek

Fogyókúra és ünnepek

Szinte mindenki átélt már olyan időszakot, amikor úgy gondolta hogy fogyni szeretne. Lehet hogy egy külső vélemény alapján, lehet egészségügyi okokból, vagy egyszerűen csak úgy érezte, hogy le kell adni pár kilót. Ha kiválasztottuk a módszert, amivel fogyni szeretnénk, és bele is kezdtünk, akkor ennek egyik sarkalatos pontja az ünnepek alatti trakta.

Mert miről is szól az ünnep?

Körbe üljük az asztalt, és szebbnél szebb, gusztusos étel van előttünk, nem is beszélve a mellé tálalt avagy előtte felkínált alkohol tartalmú italokról. Az alkoholnál fontos megemlíteni, hogy igen magas a cukortartalma, tehát bőséges kalóriabevitellel számolhatunk. Amellett, hogy a legtöbb diéta nem is engedi meg. Ezért lehetőleg próbáljuk kerülni. Az ünnepi menü pedig általában több fogásból áll. Hiszen van leves, főétel, desszert.

És általában nem egy dietetikus által előírt forma alapján lettek elkészítve, tehát mire is figyeljünk? Ha fogyókúrázunk, az bizonyos megkötéseket tartalmaz. Például legyen zsírban és szénhidrátban szegény, azaz inkább válasszunk ha lehet sovány húst, halat. Ha pedig a köretről van szó, amennyiben lehetséges, ne krumpli és rizs legyen a már kiválasztott hús mellé, hanem próbáljunk zöldségköretet enni. Ha nincs, akkor savanyúságot, vagy csak nagyon kevés, szinte bébi mennyiségű köretet.

A süteményeknél is nehéz ellenállni. Hiszen alapjuk a cukor, vaj, és egyéb tiltott dolgok. Ha már egyáltalán nem tudunk ellenállni, akkor egy dolgot lehet tenni. Mértékkel fogyasszunk belőle. Az egész ünnepek alatt igaziból egyetlen dologra figyeljünk. Egy-két tiltott étel elfogyasztása még nem borítja fel diétánkat, viszont mindig ami szem előtt kell hogy legyen keveset és mértékletesen együnk. A diétát pedig ünnepek után folytatjuk.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért nem sikerül a fogyókúra?

A fogyás soha nem lehet tökéletes, számos hibalehetőség akadhat menet közben, amelyet ügyesen ki kell …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük