Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyj másképp!

Fogyj másképp!

Mostanra körülbelül 1000 módszer van arra, hogy eredményesen lefogyjunk, és ha nem sikerül, akkor válthatunk a következőre. Sokan a mozgásban gazdag életmódra esküsznek, mások diétáznak állandóan, vannak akik a kettőt ötvözik.

A helyes táplálkozás nagyon sokat számít nem csak a fogyókúrában, hanem a mindennapi életben is. A fogyás 70%-ban a táplálkozástól függ. Ezt már nagyon sok kutató bebizonyította, azonban valamiért hajlamosak vagyunk ezt egy kicsit elbagatellizálni és inkább a testmozgásra összpontosítani. Ez azonban csak lelkünk megnyugtatása miatt jó megoldás, a testünk attól még gyarapszik a nem megfelelő időpontban bevitt tápanyagtól.

És igazából ez a kulcs. Megfelelő időben a megfelelő ételt enni. Nem kell óriási dologra gondolnunk, azonban érdemes betartanunk egy-két szabályt. Reggelizzünk bőségesen, azonban ha lehet teljes kiőrlésű, vagy rozskenyeret válasszuk sok zöldséggel.
Ebédnél szinte bármit megengedhetünk magunknak, az a fontos, hogy lakjunk jól. Miért is fontos, hogy ennél a két étkezésnél jól lakjunk? A testünk a tápanyagokat napközben eltárolhatja, azonban dél után ezeket fel is kell majd használnia, mivel a dél utáni étkezéssel nagyon óvatosan kell bánni, mivel az itt felvett anyagokat a szervezet este, éjszaka már nem használja fel, és ez fog elraktározódni zsír formájában. Estére az a legjobb, ha egy kis salátát, egy-két virslit, vagy főtt tojást eszünk, nem is kell jól lakni, inkább az a cél, hogy elnyomja az éhséget.

Mindez nehéz, azonban ha odafigyelünk magunkra, és nem akarjuk máris a fogyást, ezzel a módszerrel is jelentős sikereket lehet elérni. Egy dolog maradt ki, mégpedig a mozgás. Épp ezért ennek a fajta fogyókúrának a jelei nem azonnal láthatóak, azonban sikeresen használhatja a módszert mindenki, aki kevés mozgást tud becsempészni mindennapjaiba.

Mielőtt fogyni kezdünk, tegyük fel magunknak a kérdést, azért kell fogynom, mert tényleg van rajtam súlyfelesleg, vagy azért mert a plakáton lévő lány/fiú csinosabb nálam?

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az olasz nők alakjának titka

A legtöbb nőt nem hagyja hidegen az alakformálás témaköre. Az olaszországi hölgyek nőiesen karcsú vonalait …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük