Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyás testmozgás segítségével

Fogyás testmozgás segítségével

A több testmozgás, a sport a fogyás legegészségesebb módja. Aki több kalóriát éget el, mint amennyit magához vesz, tartós sikereket érhet el a súlycsökkentésben. Tudományosan is bizonyított, hogy jelentős mértékben egészségesebb, ha a sport és mozgás által több kalóriát égetünk el, mintha a fogyást csupán azzal érnénk el, hogy kevesebbet eszünk.
Fontos azonban, hogy ne vigyük túlzásba. Főleg, ha eddig nem végeztünk rendszeres testmozgást, ne tervezzünk minden napra maratoni távú futást. Először az is elegendő a kalóriafelhasználás növeléséhez, ha az apró, mindennapi dolgokon változtatunk:
Használjuk a lépcsőt a lift, vagy a mozgólépcső helyett.
Ha lehetőségünk van rá, járjuk gyalog vagy kerékpárral a munkahelyre.
Amennyiben irodai munkát végzünk, az egész napos ülés helyett időnként álljunk fel, mozgassuk át izmainkat, sétáljunk egy kört.
Sétáljunk gyakrabban a friss levegőn.
Aki célzottan a fogyáshoz szeretné alkalmazni a sportot, először a napi kalóriaigényét kell kiszámolnia. Ez a szám többek között a nemtől, életkortól, fizikai aktivitástól függ, többféle, interneten található kalkulátor is segíthet a kiszámolásában. Amennyiben bizonytalanok vagyunk, forduljunk táplálkozási tanácsadóhoz. Ezenkívül szükség van arra, hogy tudjuk, mennyi időt kell sportolnunk heti szinten a szükséges kalóriamennyiség elégetéséhez. Aki egészséges mértékben szeretne fogyni, hetente 1000-2000 kalóriát ajánlott testmozgással elégetnie, ez körülbelül 3-5 óra plusz sporttevékenységnek felel meg. Az interneten több helyen is megtalálhatóak a különböző sportágak által elégetett kalóriamennyiséget felsoroló táblázatok. A fogyáshoz a legmegfelelőbbek az állóképességi sportok: biciklizés, futás, séta, vagy úszás.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gyerekek súlyára tett megjegyzések károsabbak, mint gondolnánk

A gyermek számára fontos mások véleménye: a súlyával kapcsolatos negatív megjegyzések rendkívül káros következményekkel járhatnak. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük