Kezdőlap » Fogyókúra » Fogyás a táplálkozás tudatosításával

Fogyás a táplálkozás tudatosításával

A fogyással kapcsolatos egyik új trend nem egy újabb fogyókúrás diéta, hanem az odafigyelés. A tudatos táplálkozás hívei állítják, aki tudatosan étkezik, fogyókúrás étrend nélkül is megszabadulhat a felesleges kilóktól. Fontos, hogy a stresszes mindennapok során is időt szakítsunk, és megfelelően odafigyeljünk az étkezésre. Azzal, hogy odafigyelünk néhány apróságra, máris sokat tettünk a felesleges kilók leadásáért
Nem mindig azért eszünk, mert éhesek vagyunk. Bizonyos helyzetekben: stressz, idegesség, vagy szerelmi bánat esetén gyakran folyamodunk a különféle snack-ek, nassolnivalók fogyasztásához. Az evéssel a frusztrációt próbáljuk csökkenteni. Fontos tehát, hogy figyeljünk oda testünk jelzéseire: elképzelhető, hogy bizonyos helyzetekben egy kiadós séta többet segít, mint egy tábla csokoládé.
A következő kulcsszó a megfelelő rágás. Ha alaposan megrágunk minden falatot, lassabban eszünk, hamarabb kialakul a jóllakottságérzet, és nem utolsósorban jobban tudjuk élvezni az ételt.
Ha odafigyelünk testünk jelzéseire, az éhségérzet több típusát különíthetjük el. A valódi éhség mellett kiválthatja az étvágy növekedését például a lelki bánat, fájdalom. Előfordulhat az is, hogy “csak a szemünk kívánja” az ételt: egy étvágygerjesztő fogás, vagy finom édesség látványa váltja ki. A lelki eredetű éhséget az elégedetlenség érzése idézi elő. Azáltal, hogy megtanuljuk elkülöníteni ezeket a típusokat, és csak akkor eszünk, amikor valóban éhesek vagyunk, a fogyás is könnyebben megy – akár diéta nélkül is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vacsora nélküli diéta

A vacsora kihagyása a legelterjedtebb, legnépszerűbb fogyókúrás módszerek közé tartozik. Szigorúbb értelemben véve nem számít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük