Kezdőlap » Baba-mama » Fogantatást elősegítő otthoni fortélyok

Fogantatást elősegítő otthoni fortélyok

Amelyik pár eldönti, hogy jöhet a baba, akkor azt lehetőleg minél hamarabb szeretnék. Ez főként a hölgyekre igaz. Azonban a fogantatást sürgetni nem lehet, ezért van az, hogy mielőtt meddőségről beszélünk minimum egy év védekezés nélküli nemi élet a mérvadó, amely során nem következett be a terhesség. Azonban hogy ez az időszak – amíg a kétcsíkos lesz a terhességi teszt – ne csak a várakozással teljen, a rendszeres nemi élet mellett egyéb praktikákat is bevethetünk, hogy mihamarabb anyai (és apai) örömök elé nézhessünk. A fogantatáshoz az első és legfontosabb tudnivaló, hogy egy menstruációs cikluson belül csupán fél-egy nap áll rendelkezésünkre, ahhoz a hímivarsejt meg tudja termékenyíteni a petesejtet. Ezért az időzítés a legfontosabb.

A megérett tüsző megreped, és kiszabadul a petesejt, ami megtermékenyíthető, ám elég rövid “életű”. Azért hogy ezt a megfelelő időpontot “elkapjuk” többféle módszert bevethetünk. Az egyik ilyen praktika a hőmérőzés. A rendszeresen mért reggeli hőmérsékletekből kitűnik amikor pár tized fokot emelkedik a hőmérséklet, ez a tüszőrepedésre utal, ilyenkor érdemes együtt lenni. Ugyanezt a célt szolgálják a különböző otthoni vizelettel működő ovulációs tesztek, valamint otthoni mini mikroszkópok, amik általában nyálból mutatják meg, hogy alkalmas-e az időpont a megtermékenyülésre.

A gyermekvállalás előtt amúgy is célszerű felhagyni a káros szenvedélyekkel (dohányzás, alkoholfogyasztás, stb.), de ha eddig ezt nem tettük meg, akkor ebben az időszakban mindenképp hagyjunk fel ezekkel a szokásokkal, mert megnehezítik a terhesség létrejöttét, mivel a női hormonokat károsan befolyásolják. Sokat segíthet ha esetleg némi súlyfeleslegünk is van, akkor azt leadjuk. nem feltétlenül kell szigorú fogyókúrába kezdeni, elég az is, ha törekszünk az egészséges napi ötszöri étkezések bevezetésére, és minél több zöldség és gyümölcs fogyasztására. Az sem árt, ha eddig még nem tettünk meg, ha bevezetünk némi mozgást is a mindennapjainkba, lehetőleg rendszeresen. Amennyiben tényleg felkészülten szeretnénk várni a kisbabánkat, sokat segíthet, ha előre feltöltjük a vitaminraktárainkat valamilyen kismama vitamin segítségével. Ha mindezt megtettük akkor nyugodtan élvezzük a párunk társaságát, és előbb-utóbb megérkezik a várva-várt jövevény.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük