Kezdőlap » Fogyókúra » Fogadjuk el magunkat, testsúlytól függetlenül!

Fogadjuk el magunkat, testsúlytól függetlenül!

Azok a nők, akik elfogadják és tolerálják, hogy nem rendelkeznek tökéletes külsővel, a súlyuktól függetlenül általában pozitív testképpel rendelkeznek. Egy amerikai egyetem kutatói szerint azok a nők, akik elfogadják önmagukat, a mindennapokban is könnyebben túllépnek a csalódásokon, és a problémákon. A pozitív hozzáállás ezenkívül megfelelő kiindulópont lehet a fiatal lányok, és asszonyok számára a testképzavarok helyrehozásához, és az egészségtelen fogyókúrák, és evészavarok elleni védelemhez.

Az amerikai pszichológusok 150 diáklány körében végzett felmérése szerint azok, akik elfogadják önmagukat, reálisabb testképpel rendelkeznek, és kevésbé aggódnak a súlyuk, alakjuk miatt, illetve azzal kapcsolatban, mit esznek. Önmagunk megértése, és elfogadása ugyan nem vezet automatikusan ahhoz, hogy csinosabbnak találjuk magunkat. A szakértők szerint azonban segíthet abban, hogy elégedettek legyünk magunkkal, annak ellenére, hogy nem vagyunk tökéletesek.

Egyéb tanulmányokkal összhangban a mostani is rámutatott arra, hogy önmagunk elfogadása pozitívan hat, azonban másképp, mint az önbizalom, és a magas önértékelés. Aki magas önértékeléssel rendelkezik, átlag fölöttinek tartja magát. Ennek is megvannak a pozitív oldalai, azonban kevésbé segít abban, hogy a tökéletlenségeinkkel, hibáinkkal is meg tudjunk békélni – állítják a szakértők. Önmagunk elfogadása nemcsak a hangulatunkra, hanem az egészségünkre is kedvezően hat: csökkenti a stresszt, így hosszú távon is pozitív következményekkel jár, illetve egyes pszichoszomatikus betegségek megelőzésében is segíthet.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A vacsora nélküli diéta

A vacsora kihagyása a legelterjedtebb, legnépszerűbb fogyókúrás módszerek közé tartozik. Szigorúbb értelemben véve nem számít …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük