Kezdőlap » Hotel » Flensburg város bemutatása

Flensburg város bemutatása

Flensburg Németországban található város, ahol 88 ezer fő él, így tulajdonképpen nagyvárosnak számít. Sokan csak úgy emlegetik hogy a legészakibb német város, hiszen a dán határtól nem messze, mindössze 7 kilométerre található.
Flensburgban sok jó minőségű szálláshely található, köztük pedig vannak drágábbak, és olcsóbbak is természetesen. Előbbi kategóriához tartozik például a Tulip Inn Flensburg, a Hotel Am Wasserturm, a Hotel am Rathaus, és a Hotel Nordig. Az olcsóbb, azonban még mindig jó minőségű szállások között említhetjük meg a Flensbed Hostel & Boardinghouse-t, és a Prodomo Hotelt, és szintén népszerű a Gästehaus Seewarte, amely bár nem szálloda kategóriás, hanem kisebb vendégházként van feltüntetve, mégis minőségi helynek tűnik, jó árkategóriában.
Flensburg városa nem a tipikus tengerparti nyaralás célpontja lehet, azonban rengeteg szórakoztató programot, rendezvényt találunk itt, ami miatt megéri eljönni. A városban megtalálható minden, ami egy nagyvárosban szokás, egyetem, sportegyesületek, színház, könyvtár, és megannyi múzeum. Érdemes ellátogatni egy városnéző túra során például a helyi óvárosba, ahol még 12. századból származó épületeket is láthatunk, valamint a kikötőbe, ahol külön yacht-kikötő is található, ez szintén látványos lehet. Flensburgban minden évben rendeznek olyan programokat, melyeket érdemes lehet megnézni, ilyen például a Flensburg Shortfilmfestival, a karácsonyi vásár, és a május-júniusban megrendezésre kerülő Rumregatta, és Campusfete is.
Ebbe a városba eljuthatunk repülővel, és autóval vagy busszal is, azonban egyértelmű hogy a nagy távolság miatt légiközlekedéssel érdemes, hiszen nem is túl drága, és sokkal hamarabb odaérhetünk, valamint kényelmesen utazhatunk így.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük