Kezdőlap » Divat és szépség » Fésű és kefe

Fésű és kefe

A fésű és a hajkefe nem valami újkori találmány, ezt mindenki tudja.
Fésűhöz hasonló eszközöket már ókori leletek között is találtak, ami készülhetett fából vagy csontból. A hajkefét is ismerték már az ókorban is, bármilyen erős szőrű állat szőre megfelelt ennek. Egyiptomi falfestményeken láthatunk tükörben haját kefélő nőt.
Most beszéljünk napjaink fésűiről és keféiről, annak használatáról és legfőképpen tisztításáról.
A napi száz húzás a kefével már nem segít. A fésűt is használnia kell – de csak akkor, ha a haja egészséges! – következő receptet: minden reggel száz fésűhúzás, elölről a nyak vonaláig és megfordítva. Ez alig tart egy percnél tovább.

Kombinálja is: ma száz kefehúzás, holnap száz fésűhúzás. A cél mindkettőnél ugyan az: a vérellátás felélénkítése és a frizura eredeti légies finomságának megőrzése.
Ezzel azonban még nincs vége a fésűvel és kefével végzett „házimunkájának”

Talán a segítségére lesz pár jó tanács:
Keféit és fésűit tartsa mindig kínosan tisztán. Ha rendszeresen tisztítja elég, ha langyos szappanos vizet használ. Ha valódi sörte keféje van, ujjaival végezze a tisztítást, ha műanyag, vagy fém, aminek a végén apró műanya gömböcskék vannak, használjon körömkefét, vagy egy használt fogkefét. Bár az utolsónak említett keféknek az a hátránya, hogy a műanyag gömbök igen hamar leesnek, így csak az éles fém marad, ezzel ne fésülje a haját, mert felsérti a fejbőrét és több kárt tesz, mint használ. Dobja ki, és vegyen helyette új kefét. Ha hagyta, hogy nagyon elkoszolódjon a fésűje és keféje, egy egyszerű házi praktikával újjá varázsolhatja. Langyos szódabikarbónás vízbe áztassa be egy éjszakára, csodálkozni fog, hogy reggelre milyen lesz a víz. Mind az a kosz leázik róla, amit sehogyan sem tudott letisztítani, azon kívül fertőtlenít is. Itt már csak egy kicsit kefélje át keféit –fésűit és olyan lesz, mint új korában.
Lehetőleg, ne használjon hegyes fogú fésűt, ugyan olyan okok miatt, mint a fém kefe.
A finom szálú haj leginkább a szarufésűt és a puha kefét kedveli. Kicsit drágább ugyan a szarufésű, mint a műanyag, de a haj meghálálja. Vannak fémből készült fésűk is, mikroszkóp alatt csorbaságok érdességek láthatóak, ezek megsértik a haját.

Merev szálú hajhoz erős kefe való.
Az utolsó és egyben legfontosabb tanács, más lehetőleg ne használja az ön fésűjét és keféjét.
Soha nem tudhatja, mit visz át egyik fejről a másikra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan ápoljuk a bőrünket?

A bőrápolás a megfelelő higiénia része, mindennapos tevékenységünkké kell, hogy váljon. A mindennapos tisztálkodás mellett, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük