Kezdőlap » Látnivalók » Fertő-tó

Fertő-tó

A Fertő tavon Ausztriával osztozunk, melynek vize sós, nincs állandó partvonala, nádrengeteg veszi körül és nyáron kellemes hőmérsékletével fürdőhelynek is kiváló.

Nevét a mocsaras, agyagos környezetéről kapta. Európa legnagyobb sós vizű tava nagyon gazdag növény-és állatvilágával népszerű úti cél a belföldön kirándulni vágyóknak. Arról nem is beszélve, hogy közel van Sopron és a város mellett elterülő Lővérek szintén megér egy napot, ha nem többet.
Sportkedvelők számára is ideális helyszín, hiszen kerékpárral teljes egészében körbejárható. A 150 kilométeres távot három nap alatt kényelmesen meg lehet tenni.

Igazi madárparadicsom a Fertő tó környéke. Magyarország egyik legjelentősebb madárélőhelyén kócsagok, gémek és nyári ludak tanyáznak. Barna rétihéja, sitke, tücsökmadár, nádirigó és poszáta is megfigyelhető. Ráadásul a tó gazdag halfajokban is, egész pontosan harmincféle halfaj él itt, mint például a kárász, a compó, sügér, balin, nyurgaponty és garda.

Számos borász is itt vert tábor, mert ideális helyszín a Chardonnay, a Sauvignon Blanc és a Pinot Blanc számára. Ha erre járunk, mindenképpen kóstoljuk meg a helyi borokat. A terület a Soproni borvidék része.

A tó különlegessége, hogy időnként ferde a vízállása. 1888-ban volt olyan, hogy 81 centis vízkülönbség volt az északi és a déli part között. Ez a jelenség erős szél esetén fordulhat elő.
Ha ezen a tájon tervezünk eltölteni egy hetet, akkor még érdemes ellátogatni a Széchenyi kastélyba, ami Nagycenk büszkesége, a fertőszéplaki skanzenbe és az Esterházy-kastélyba, ami Eisenstadtban található.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük