Kezdőlap » Betegségek » Férfi klimax

Férfi klimax

Sokak számára ismerős már a menopausa , ami ugyebár a női klimaxot jelenti . Viszont sokan nem tudják , hogy a változó korral a férfiak is küzdenek . A férfi klimax , más néven andropauza , érzelmi és fizikai változások formájában jelenik meg az urak életében .
Az ilyen fajta változás a 35 és 55 év közötti férfiaknál jellemző , bár ezt sok férfi nehezen vallja be , még akár saját magának is .

Észrevehető jelei illetve tünetei vannak . Ilyen tünet lehet például például a csökkenő energia és nemi vágy , depresszió , legyőzhetetlen vágyat érezhetnek az ebéd utáni alvás iránt , kevesebb alkalommal jelentkezik az erekció .

Sajnos a kor előrehaladtával megtapasztalható az ingerlékenység . Sokkal gyorsabban ” kapják fel a vizet ” a férfiak , még akkor is , ha a gond egy apróságból indult ki .

Szerencsére elég egyszerűen lehet a problémát kezelni , és ez nem más mint a tesztoszteronpótlás .
Viszont figyeljünk arra, hogy ezzel a kezeléssel , növeljük például a stroke kialakulásának esélyét .

Elengedhetetlen megjegyeznünk viszont , hogy az andropauzában szenvedőknek , ha tetszik ha nem , kerülniük kell az alkohol illetve a grapefruit fogyasztását .
Viszont vigyünk be szervezetünkbe minél több cinket, E vitamint C vitamint és fogyasszunk minél több zöldséget például paradicsomot , mert ez kifejezetten jó hatással van szervezetünkre

De a gyógyulás csak akkor érhető el , ha a maga a férfi is elfogadja a klimax jelenlétét és szeretne javítani a helyzeten

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor beszélünk ödémáról

Latin nevén : hydrops, vizenyő avagy kóros folyadékfelhalmozódás a szövetekben, amely miatt gyakran nem fájdalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük