Kezdőlap » Lakberendezés » Fények a lakásban

Fények a lakásban

A fény egy látható energia, és mint tudjuk, fény nélkül nincs élet. Mindannyian éreztük már, hogy ha nem süt a nap, borongós az idő, borongósabb a hangulatunk is. Ugyanígy igaz az is, hogy egy barátságosan megvilágított helyiségben kellemesebben érezzük magunkat, míg egy rosszul megvilágított belső tér negatívan hat a közérzetünkre. A jó megvilágítás azonban nem azonos a sok fénnyel. Minden tevékenységünkhöz a megfelelő fényforrás szükséges. Az ügyesen megválasztott megvilágítás ráadásul kiemeli a lakás előnyeit, és elrejti a kisebb-nagyobb hibáit.
A lakásba belépve az előszobát pillantjuk meg legelőször. Itt előnyös a meleg, barátságos, csalogató világítás, amely azonnal pozitív hatást kelt a belépőben. Sok lakásban az előszoba nagyon kicsi, ezért itt a falikaros megoldás a legelőnyösebb, ami felfelé és lefelé szórja a fényt, és ez „tágítja” a teret.
A háziasszony a legtöbb időt a konyhában tölti. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ne fukarkodjunk itt a megvilágítással. A jól elhelyezett, megfelelő lámpák megkönnyítik a munkát, és csökkentik a balesetveszélyt.

A nappaliban kell a legtöbb elvárást teljesítenie a fényforrásoknak. A mennyezetvilágítás a teljes világításhoz. Állólámpa, falilámpa a direkt megvilágításhoz, amikor kézimunkázunk, olvasunk és tompított világítás a tv nézéshez. Amikor a barátainkat, kedves ismerőseinket látjuk vendégül, akkor a baráti beszélgetést hangulatvilágítással tehetjük még kellemesebbé.
Diszkrét világítást használunk a hálószobában. A legpraktikusabb a szórt fény, amely egy bizonyos fajta diszkréciót is nyújt ebben a helyiségben.
A fürdőszoba egyik legfontosabb berendezési tárgya a tükör, melynek megvilágítása az elsődleges cél, hiszen itt szépítkezünk. Természetesen a mennyezeti lámpa is elengedhetetlen, a megfelelő világítás érdekében.

Sokszor szeretnénk átrendezni a lakásunkat, mert esetleg beleuntunk a berendezésbe, vagy egy új évszak beköszöntével valami változatosságra vágyunk. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha a lakásban elhelyezünk egy új lámpát, vagy egy új ernyővel öltöztetjük fel a már meglévőt. Meglepő hatást érhetünk el vele, ezért bátran éljünk ezzel a fogással. A lámpák, fényforrások gondos megválasztásával, elhelyezésével nagyon egyszerű módon formálhatjuk a környezetünket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük