Kezdőlap » Házfelújítás » Feng Shui a mindennapokban

Feng Shui a mindennapokban

Az én házam, az én váram, tartja a közismert mondás. A laktér, amelyben élünk, meghatározza életünket, néha nem is sejtjük milyen mértékben. A Feng Shui ősi kínai tudomány, melynek története az időszámításunk előtti időkbe nyúlik vissza. A Feng a szél, a Shui pedig a víz kínai szimbóluma. Néhányan úgy is nevezik, a „lakberendezés tudománya”. Ez a több mint 4000 éves módszer segít megtalálni belső egyensúlyunkat, felszabadítani a bennünk rejlő éltető energiát, harmóniát, nyugalmat visz mindennapjainkba. Természetesen akkor, ha megfogadjuk a tanácsokat, és merjük is őket használni. A Feng Shui célja, olyan lakókörnyezetet kialakítani, ami által a testünkben lévő csi áramlását blokkoló gátakat feloldjuk. Az ember el sem tudja képzelni, mennyi minden múlik a falak színén, az anyagok használatán. Pár egyszerű átalakítással, tetemes változásokat lehet elérni.

A színek harmóniája nem csak szemet gyönyörködtető, hanem egy nagyon fontos Feng Shui alap is. Válasszunk a négy elem színei közül, és bátran használjuk őket. A hálószobában világos színeket, fehéret, sárgát vagy valamilyen világosbarnát, a nappaliban meleg színeket, a fürdőszobában pedig a fehér és kék színek kompozíciója a legmegfelelőbb. Fontos azonban hogy két színnél többet ne használjuk a falak festésénél vagy a burkolatoknál, mert felborulhat az egyensúly. A berendezési tárgyaknál is hasonló a helyzet, a lényeg az, hogy természetes anyagokat használjunk. A fürdőszobában nagyon szépen mutatnak a különböző kerámiák, üvegek, a nappaliban pedig a fa felületek.

A hálószobánkban ne legyen sok bútor, ne tartsunk elektromos készülékeket sem tükröket, mert azok elveszik a pozitív energiákat, és nem tudunk tőlük megfelelően aludni. A Feng Shui szerint az is álmatlansághoz vezethet, ha a lábunk az ajtó felé néz. A kínaiak szerint a „halotti pozíció” ugyanis így viszik ki az elhunytakat. Ez a pozíció nyugtalanságot eredményez. Az egészséges légtér megteremtéséhez nagyon fontos a rendszeres takarítás, szellőztetés és a felesleges dolgoktól való megválás. Egy kis odafigyeléssel, mindennapi életünk könnyebb lehet, egyszerűen megtalálhatjuk a természetes egyensúlyt, és a helyes utat egy tisztább, barátságosabb otthon megteremtéséhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük