Kezdőlap » Családi élet » Féltékenység

Féltékenység

Féltékenység- A Zöld szemű szörny.  Nagyon sok nő, vagy akár férfi szembesülhet ezzel a kapcsolatokra káros “jelenséggel “

De mi is ez az ártó érzés ?
Féltés , hogy elveszítik vagy akár elveszik azt ami a ” miénk ” a becsapottság érzése , a tudat , hogy valaki más kell a párunknak tönkretehet mindent . Eredhet akár önbizalomhiányból , kisebbségrendüség érzésből , akár gyermekkori fóbia is , vagy a probléma hátterében állhat akár az is , hogy már korábban egy másik kapcsolatban megtapasztalta az illető , hogy milyen is az amikor megcsalják .

Mégis mit tehetünk , hogy ez a probléma, mely kihatással van a saját illetve a párunk életére eltűnjön és minden békés legyen ?

Az első és legfontosabb , hogy kommunikáljunk a párunkkal ! Mondjuk el neki, hogy mi bánt minket , miért aggódunk , mitől félünk . Elengedhetetlen az is , hogy a párunk lássa és belássa , hogy milyen problémákkal küzdünk , és hogy ezt ne vegye támadásnak .Próbáljon Ő is segíteni a helyzet megoldásában .

Egy jó tipp : ha úgy érzed robban a bomba és veszekedés indul , hogy ki ez a nő stb . Számolj el 10.ig . És míg számolsz elmúlik a hirtelen jött harag , és remélhetőleg nyugodtan megbeszélhetitek, hogy mi is történt . A végén lehet kiderül , hogy semmi értelme nem lett volna a vitának . Természetesen vannak olyan kapcsolatok , ahol sajnos van alapja a féltékenységnek , de ha lehet ne ebből induljunk ki elsőre. Adjuk meg a partnerünknek a bizalmat . Vannak olyan emberek akik méltóak rá HIdd el .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért nem lehet a jószívűséget erőltetni?

Amikor a gyermekek más gyermekekkel kezdenek játszani, másfél, két-, két és fél éves korban hajlamosak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük