Kezdőlap » Internet » Felhasználók az interneten

Felhasználók az interneten

Az egyik legfontosabb kérdés számunkra talán az, hogy kik is lehetnek azok, akik használják a világhálót. Az internet kialakulásának időszakában az emberek nagyon szűk köre számára volt elérhető az internet, például katonák, egyetemi felhasználók számára. A hálózat növekedése a felhasználók körén nem változtatott, viszont a számuk jelentősen megnőtt. A kormányzati szféra hálózaton való megjelenése a ’90-es évek elejétől a közszféra minden területén általánossá tette az internet használatát, majd az egyéni felhasználók tábora is megnőtt, már nem csak az USA-ban, hanem a világ minden részén.

Az információs társadalom polgárai alkotják azt a csoportot a felhasználók körében, akik egyszerű, független képviselői az újonnan kialakult társadalomnak. Az internet kialakulásának idején a hálózat tulajdonságaiba ivódott a szabadság eszméje és liberális jellege. Ez teszi lehetővé azt, hogy a felhasználók mindent megengedhetőnek tartanak a hálózaton és emiatt gondolnak mindennemű beavatkozást „támadásnak”, illetve szabadságuk, véleménynyilvánításhoz való joguk korlátozásának.

Az internetet használók valójában anonim résztvevői a világhálón való kommunikációnak. Ez többek között annak köszönhető, hogy a fogyasztók azonosítása nem csak költséges lenne, hanem nehéz és szinte lehetetlen. A felhasználók számára az internet egy olyan közeg, amely manapság már a legolcsóbb, leggyorsabb és legbiztonságosabb módon segíti a vélemények, információk eljuttatását az emberekhez, nagyobb tömegekhez, esetleg egész országokhoz. A felhasználó kifejezés alatt nemcsak az interneten információkat közzétevő személyeket kell értenünk, hanem azokat is, akik az interneten információt szerzőkként vannak jelen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan keressünk állást az interneten?

Amint eldöntik az emberek, hogy dolgozni szeretnének bizonyos tényezők miatt, mint például a pénzhiány azonnal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük