Kezdőlap » Egészséges életmód » Felesleges kalóriák a TV előtt

Felesleges kalóriák a TV előtt

A televízió előtti evés súlyos következményekkel járhat alakunkra nézve – ennek ellenére rendkívül elterjedt a chips, sós pálcika, és a különböző édességek, mint a gumicukor, vagy a csokoládé fogyasztása TV-nézés közben. Mivel általában vacsora után fogyasztjuk őket, a hatás még kedvezőtlenebb. Az éjszakai pihenés során a szervezet már a regenerációs folyamatokra koncentrálna az emésztés helyett. Ebben a fázisban nagyobb az esélye, fogy az elfogyasztott cukros, zsíros falatok kalóriatartalma a zsírraktárainkban landol.

Egy svéd kutatócsoport ráadásul megállapította, hogy többet eszünk, amennyiben a TV műsorát unalmasnak találjuk. 18 nő vett részt a kísérletben, egy részüknek egy kedvelt vígjátékot mutattak, a többieknek egy művészetről szóló műsort. A kísérleti alanyok tetszőleges mennyiségű ételt fogyaszthattak. Az eredmény: a művészeti műsort néző csoport körülbelül 52%-kal evett többet, mint azok, akik a vígjátékot nézték. Egy kontrollcsoport számára rovarokról szóló szövegeket olvastak fel: ők 35%-kal ettek többet, mint azok, akik jól szórakoztak.

Ahhoz, hogy kevesebbet együnk a TV előtt, fontos, hogy kiválasszuk a minket érdeklő műsorokat, és csak akkor üljünk le a készülék el, amikor nem találjuk unalmasnak az adást. Segíthet, ha előre kirakunk egy akkora adag snacket, amit még elfogadhatónak találjuk. Kerüljük a túlfűszerezett ételeket: növelhetik az étvágyat. Válasszuk az egészségesebb alternatívákat a chips, vagy a cukorkák helyett: például aszalt gyümölcsöket, vagy olajos magvakat, melyek nagy mennyiségben tartalmaznak vitaminokat, és ásványi anyagokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egészséges életmód: belefér a nassolás?

A felesleges kilók nem mindig olvadnak le olyan könnyen, ahogy szeretnénk, ahhoz pedig, hogy tartósan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük