Kezdőlap » Baba-mama » Fél éves lett a babánk !

Fél éves lett a babánk !

Sok anya érdeklődik , hogy mit várhat a következő időszakban , átlépték a fél éves kort , miben , vagy hogyan fog fejlődni gyermekük?!

Nehéz konkrét választ adni , erre a kérdésre , mivel egyrészt minden baba más , és épp ezért más ütemben fejlődik . A másik ok , amiért nem egyszerű választ adni ,az az hogy a hat hónapos baba kiismerhetetlen ütemben lép a további fejlődés útjára .

Ebben az időszakban , tudnunk kell, hogy már van esély arra , hogy gyermekünk hasra forduljon , erőssé válnak az izmai . Így lassan de biztosan várhatjuk , hogy elkezd mászni és szaladgálhatunk utánuk egész nap.

Korábban már említettük , az izmok megerősödését , a száj izmok is erősebbé válnak , szóval el lehet felejteni a ” büfis ” időszakot , hiszen már nem fog annyi levegőt nyelni a szoptatás alatt .
Ha tükör kerül a baba elé , akkor láthatod , hogy nagy figyelmet szentel a tükörképének .

Ha egy kicsit hosszabb időre magára hagyod a babát , észreveheted , hogy megijed ,mivel még nem tudta megtanulni, hogy csak kis időre nem láthat téged . Ez is változni fog a későbbiek folyamán .
Ha Jól végeztük a ” munkánkat ” , akkor már , ha pohárból vagy csészéből kínáljuk inni , akkor próbálkozik akkor ügyesen megoldja az ivást .

A hat hónapos babák etetésénél még mindig kerüljük a sózást.

Elengedhetetlen tudnivaló , hogy az etetést , a szilárd ételek bevezetésénél ne erőltessünk semmit. Nem éri meg , mert csak ártunk vele. Mindennek eljön a maga ideje , ebben biztosak lehetünk .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Születés csodája

Egy nő életében a legnagyobb kihívást a szülés testesíti meg. Ez egy csodás és egyben …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük