Kezdőlap » Film » Fekete hattyú (2010)

Fekete hattyú (2010)

A hattyúk tava című népszerű balett darab főszerepéért véres küzdelem folyik – így írhatnánk le röviden magát a történetet. Őszintén szólva maga a sztori teljesen eltörpül a színészek alakítása mellett. Tudjuk miről szól, de valahogy nem érdekel a vége, sokkal érdekesebb az odáig vezető út. Natalie Portman minimum egy évig vett balettórákat mielőtt ténylegesen tudta volna, hogy megkapják a pénzt a filmre; érdekesség, hogy a forgatáson találkozott a férjével is, akitől már kislánya is született, plusz kapott egy Oscart is az alakításáért.

Önfeláldozásáról és kivételes munkamoráljáról tanúskodik, hogy a forgatás során megsérült a bordája, és a filmben látható jelenet, amikor vizsgálja egy orvos, az valóban megtörtént, a rendező kérte őket, hogy hadd vegyék fel és használják a filmben. A másik főszereplő, Mila Kunis volt, akinek picit könnyebb dolga volt – már ami a táncot illeti-, mert ő balettozott fiatalabb korában. A kettejük őrületbe csapó harca alkotja a film vezérfonalát. Vincent Cassel, Winona Ryder, és Barbara Hershey is feltűnik a vásznon.

Darren Aronofsky rendezte a filmet, aki csak azért, hogy hitelesebbé tegye a főszereplők közötti feszültséget, különböző módon próbálta őket egymás ellen fordítani. Pl. a forgatás ideje alatt nem beszélhettek egymással, illetve a nap végén bizalmas sms-eket küldött nekik a másik aznapi teljesítményéről. Zseniális rendező egyébként, ő írta és rendezte többek között a Requiem egy álomért című filmet, valamint a nemrég bemutatott Noét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük