Kezdőlap » Betegségek » Fejfájás

Fejfájás

A fejfájás sok ember életét keseríti meg a mai világban. Több fajta fejfájás létezik. Sajnos sok betegség mellékhatása lehet a fejfájás, ezért nehéz, rájönni, végül is mi okozza a fejfájást. Bár, nagyon sokszor a kiszáradás első tünete.

Mit értek ez alatt? Sok ember nem iszik eleget napközben, ezért a vér besűrűsödik, és ezáltal nem tud elegendő oxigént szállítani a szervekbe, ezt fejfájással jelzi a szervezet. Minden fejfájás esetében, elsődleges legyen, fél órán belül legalább 1 liter víz elfogyasztása, kis kanál sót is tehetünk bele, ha 1 órán belül ettől sem múlik el, akkor is lehet még idegi alapon a fájdalom, és sok esetben a szem fáradtsága is így jelez! Tehát mielőtt gyógyszerhez nyúlunk, gondoljuk át mitől lehet és aszerint tegyünk.

A vizet mindenképp igyuk meg, gondoljuk át, nem olvastunk e sokat, vagy nem ültünk e sokat számítógép előtt, ha igen, menjünk szabad levegőre, és ha ezektől sem múlik, akkor nézhetünk gyógyszert. A vérnyomást is mérjük meg, mert ha alacsony, vagy magas az is idézheti a fejfájást. Természetesen ha magas, vegyük be a vérnyomás csökkentőt, és ha egy óra múlva sem múlik, lehet fájdalom csillapítót bevenni. Alacsony vérnyomásnál előbb próbáljunk meg egy két fekete kávét, s ha ez sem használ jöhet gyógyszer. De ne feledjük, minden esetben ki kell vizsgáltatni magunkat,ha nem a felsoroltak közül miatt fáj a fejünk, mert szervi megbetegedés jele is lehet. Pl: vese, agydaganat cukorbetegség, depresszió stb. A betegség alapját kell megtalálni és kezelni, nem fájdalom csillapítóval elnyomni, mert a betegség ettől nem szűnik meg!

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen kórokozók vannak?

A kórokozóknak három nagy csoportja van a baktériumok, a vírusok és a gombák. A baktériumok …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük