Kezdőlap » Betegségek » Fejfájás, napjainkban

Fejfájás, napjainkban

Fejfájás az a probléma amit senki sem kerülhet el az életében legalább egyszer. Sajnos nem ilyen egyszerű, hogy átesünk rajta és azután szervezetünk immúnissá válik utána. Szinte bármitől kialakulhat az sem lényeges, hogy az ember milyen életkorban van vagy éppen fizikaiban.

Előfordulhat más szerv betegsége miatt ilyen például a szem túleröltetése, ilyenkor időszakosan fordul elő enyhébb vagy görcsös lefolyású migrénként. Ezeket gyorsan tudjuk orvosolni , szem pihentetésével illetve fájdalomcsillapító bevételével. Azt azonban tudnunk , kell, hogy a fájdalomcsillapítással csak tünetileg tudjuk orvosolni a problémát magát a kialakító betegséget nem. Huzamosabb ideig tartó fejfájás jelezhet valamilyen agydaganatos problémát, amely nem gyerekjáték.

Legtöbbször mégis szerencsére meghűléses betegségek ( nátha ) továbbá frontérzékenység kísérő tünete, mely lehet hidegre vagy melegre érzékeny emberek nem kívánatos problémája. Dehidratáció, amely a szervezet kiszáradását jelenti, fontos megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztása lehetőség szerint nem csak akkor amikor már szomjasak vagyunk, hiszen maga a szomjúság már a dehidratáció előjele.

Kiszáradás jeleként először a fejfájás jelentkezik leghamarabb. Beszélhetünk viszont a fejfájás áldásos előrejelzéséről is, a szervezet méregtelenítése során amikor próbálunk megszabadulni a testünkben felhalmozódó toxinok, salakanyagoktól jó előjel lehet a fejfájás hiszen arra hívja fel a figyelmünket, hogy valami történik elindult a méregtelenítési folyamat és véráramunkba kerülve az hamarosan távozik a szervezetünkből ez 1-2 napot vesz igénybe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bőrbetegségek és a vércsoport összefüggése

Sajnos nagyon kevés az információnk a bőrbetegségek és a vércsoportok közötti összefüggésekről! Viszont azt tudjuk,hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük