Kezdőlap » Hotel » Fehérszarvas Vadásztanya

Fehérszarvas Vadásztanya

A Fehérszarvas étterem Egerben található a Klapka utca 8. szám alatt. Amikor belépünk az étterembe egy olyan látvány fogad bennünket, amire biztosan nem számítunk, a szó szoros értelmében ez egy vadászcsárda.
A hely kitalálói Konkoly György és a hely séfje Zubor Péter olyan étlapot akart a vendégek elé rakni, amivel a magyar ízek szerelmesei is megvannak elégedve, azonban akik pont nem az ilyen ízekre vágynak, azok is megtalálják az olyan ételeket amiket Európa szerte bármelyik étteremben meg lehet kóstolni. Az italválaszték természetesen az Egri borokra épül, ahol bizony 30-40 ezer forintért is lehet különleges borfajtákat megkóstolni.

A hely hírét nemcsak a különleges étlap, hanem azon vendégek listája is emeli, akik már megfordultak az étteremben. Színészek közül, Szilágyi Tibor és Hernádi Judit, a közéleti személyiségek közül a dán és a finn köztárasági elnök is járt már itt. Azonban a legnevesebb mégis az angol herceg Fülöp volt, aki a hírek szerint igen jól érezte magát a vadásztanyában. Van azonban egy személy aki mindenki felett áll, ő pedig a magyar ikon Puskás Öcsi, aki életében nagyon sokszor fordult meg ebben az étteremben.

A vendéget aki beérkezik az étteremben egy hűtött vadkörte pálinkával kínálják, és ezután vezetik az asztalához. Rögtön észrevehetjük, hogy a hely középén egy faszén parázzsal táplált tűzhely van, ahol némelyik ételt a szemük előtt készítik. Miközben az étlapot nézzük halk jazz vagy éppen szalon zenére lehetünk figyelmesek, mivel a Fehérszarvas egyik kuriózuma a folyamatos élőzene. A hely étel különlegességei a következők: tejfölös vadmalacleves, hutai szarvasfilé, füstölt lazac, mangalica szalonna, fokhagymás vajban sült királyrák, és a fűszervajban sült csiga.
Minden fajta húsételből könnyedén választhatunk, mivel szépen rendszerezve vannak, milyen étel milyen húsból készült. A halaknál természetesen a lazac mellett a harcsa és a ponty sem maradhatott ki.
A specialitások közé sorolhatóak a vörösboros vaddisznópörkölt, a kemencében sült fiatal kacsa, a báránygerinc, a vasalt bélszín, a rozmaringos szarvas steak és a sült pezsgős libacomb is. A desszerteknél a főbb választékot a pitékből találjuk azonban a somlói galuska és a krémes sem maradhat ki a kínálatból.
Az árakat nézve nem egy igen drága hely, de ezért a különlegességeknek megkérik az árát. Ezért ha egy igazán vad élményre vágyunk, ahol az ízek csak úgy beszélnek hozzánk, látogassunk el a Fehérszarvas étterembe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sydney

Sydney Ausztrália legnagyobb városa, és fővárosa az Új-Dél-Wales államnak az országban. A több mint 4 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük