Kezdőlap » Kert » Fák,bokrok és növények

Fák,bokrok és növények

Fák és bokrok
Akinek kertje van az tudja mi van a kertjében és mi mire való. Sajnos azonban akinek nincs kertje az nem tudja milyen jó is a kert. Maximum csak sejti. Ismerjünk hát meg 3 érdekes növényt.

Mahónia(Mahonia aquifolium)
Ez a növény Észak Amerika nyugati részéről származik. Főleg áprilisban virágzik. Ma már megtalálható Dél kelet Ázsiában is. Ez a növény a párás nedves éghajlatot szereti. Gyakorta megtalálható a csendes óceán partjai mellet,a nedves párás esős környezetnek köszönhetően .Különleges nevét felfedezőjéről kapta M.Mahonról aki amerikai botanikus volt. Ez a kis növény és virága Oregon állam nemzeti virága. Magról és sajról is szaporítható.

Klemátisz(Clematis jackmanii)
Az egyik legnépszerűbb hibrid J.Jackman keresztezte a a Dél-Európai és a Kínai iszalaggal. A keresztezés következtében jött létre a klemátisz. Kerti kúszó növénynek számít. Júliustól Október végéig virágzik. A mérsékelten napos helyet kedveli az agyagos föld csak lendít a növekedésén. A szín változó lehet lila ,kék rózsaszín,fehér vagy ezek átmenetei. A növény mivel kúszó növény nehéz meghatározni nagyságát de úgy 4-6m az átlagos méret.

Júlia-borbolya(berbeis julianae)
Őshonos Közép- Kínában . Az egyik legellenállóbb fajhoz tartozik. C.Schneider fedezte fel szeretet feleségéről nevezte el Júlia –borbolyának. Rendkívül edzett örökzöld jól bírja a szárazságot a hideget és a meleget egyaránt.1-3 m is megnőhet ö is a kúszó fajhoz tartozik. Magról és dugványozással is szaporítható.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ültessünk kivifát

A kivi hazánkban is termő gyümölcs, amelyet akár saját kis kertünkben is megtermelhetünk. Ha szeretnék …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük