Kezdőlap » Betegségek » Exorexia

Exorexia

Ez a betegség furcsán hangozhat , de annyit jelent , hogy kórossá válik a sportolás .

Ez az a folyamat , amikor az egész életet a sport és az egészséges élet utáni vágy tölti ki .
Sokan azt mondják , hogy addig amíg nem tökéletes a megjelenésed , addig nem is vagy igazán értékes ember , és hogy azok az emberek akik szépek , sokkal nagyobb eséllyel indulnak akár a munkában , vagy a párkapcsolat terén .
Ez természetesen nem így van , de vannak olyanok , akik ezt elhiszik és mindent megtesznek a tökéletesség elérésének érdekében . Akár bármi áron .

Ennél a betegségnél nem szokatlan , hogy a beteg határtalan diétába kezd .
Teljesen mindegy , hogy mennyit edz az illető , soha nem lesz elégedett a külsejével .
Abban az esetben , ha valamilyen oknál fogva a napi edzés elmarad , szorongó érzés keríti hatalmába , illetve nagyon feszülté válik .

Amennyiben úgy gondolja a beteg , hogy akár egy szelet pizza tönkretehet mindent és hogy nagy károkat okoz a testében , akkor itt már pszichés zavar lépett fel .

Abban az esetben , ha a betegséget későn ismerjük fel , akkor a beteg testi épsége is veszélybe kerülhet , ezért fontos , hogy ilyenkor , azonnal keressük fel a háziorvost , aki különböző vizsgálatok után ki tudja deríteni , hogy valóban exorexiá-val állunk szemben .

De mindenképp a legfontosabb itt is , mint minden szenvedélybetegségnél, hogy maga a beteg vegye észre , hogy a betegség belépett az életébe , és hogy igenis orvosi segítségre van szüksége .

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Laktózérzékenyen egy életen át: okozhat-e komplikációkat az ételérzékenység?

A laktózintolerancia legtöbbször krónikusnak számít, mivel az esetek nagy részében nem gyógyítható. Az érintetteknek ezért …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük