Kezdőlap » Hotel » Évora, Portugália építészeti fővárosa

Évora, Portugália építészeti fővárosa

Évorát az Alentejo régióban találhatjuk, ami Lisszabontól délre található. Az 50000 lakosú várost azért is hívják Portugália építészeti fővárosának, mivel itt jól megfigyelhető, hogyan is fejlődött az évszázadok során az Ibériai félsziget építészeti kultúrája, és hogyan, miként, és milyen alapanyagokból dolgoztak a helyi kőművesek.
A város történelme a római korig nyúlik vissza, mivel az akkori hódítók egészen a tengerpartig jutottak el, és az egyik központjuknak az akkori Évora városát tették meg. Ekkor épült az egyik legjobban megmaradt ókori templom is a Diana, amiben 12 darab korinthoszi oszlop tartja a rómaiak által tervezett tetőszerkezetet még 2000 év után is. A környéken még nagyon sok korabeli építményre is bukkanhatunk, és nem messze innen a helyi szerzetesek kolostorait, és templomait is megtekinthetjük. Ezen látványosságok mellett pedig már a 17. századi stílusú főúri épületeket találjuk, amik bizony igen feltűnően elütnek a régebbi építészeti formáktól. A leghíresebb templomok, amiket érdemes meglátogatni, a következők: Pracado és a Sé katedrális, a római katolikus templom és az Igreja de Sao Francisco kápolna, valamint a Sao Joao Evangelista templom. Így ezen építészeti mesterművek alapján jól átláthatjuk miért is kapta a város a becenevét.

Az óvárostól nem messze a modern kori Évorát is megtaláljuk, ahol természetesen rengeteg bolt, étterem és szálloda is vár minket. A szállodák árai nem igazán pénztárcabarát árak, hiszen majdhogynem mindegyik épületnek történelmi emléke van, ezért mindent óvnak, és sajnos ezt az ide érkező turistának is meg kell tapasztalnia, meg persze fizetnie. A helyi lakosok többsége nem tud angolul, így jó ha viszünk magunkkal egy portugál nyelvi szótárt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük