Kezdőlap » Hotel » Etiópia fővárosa, Addisz-Abeba

Etiópia fővárosa, Addisz-Abeba

Addisz-Abeba Etiópia fővárosa, ezzel együtt az Afrikai Unió központja is. A város neve új virágot jelent, ami jelképezi a településen élő népcsoportok sokaságát. Addisz-Abebaban összesen 2,7 millió ember él, akik nagyon sok különböző népcsoportra oszlanak, 80 különböző nyelven beszélnek, és szétoszlanak keresztény, muszlim, valamint zsidó közösségekre.
Ebben a városban elsősorban vallásos eredetű nevezetességeket találunk, amelyek közül érdemes megemlíteni a Szentháromság katedrálist, melyet csak Szelassziének hívnak a helyiek. A Menelik mauzóleumban a császár néhány egykori használati tárgya van kiállítva, a Szent György-Katedrális pedig arról híres, hogy egykoron itt koronázták meg Hailé Szelasszié császárt. Hogyha a helyi emberek művészeti alkotásait szeretnénk megtekinteni, látogassunk el a Mecato-hoz, egy a város legnagyobb piaca. Híres még a városi egyetem is, ahol egy 3 millió éves koponyát, a Lucy koponyát nézhetjük meg.

Addisz-Abebaban van néhány olcsóbb, és néhány luxusszálloda is, melyek közül kiemelkedő ajánlatokkal bír a Sheraton Hotel Addis Ababa, a Hilton Hotel Addis Ababa, valamint a Damu Hotel is. Természetesen az etióp fővárosba csak repülővel tudunk eljutni, de még így is hosszú útra kell számítanunk, valamint ne felejtsük el, hogy a helyi fizetőeszköz a birr, így hogyha itt fizetni szeretnénk, ezzel a pénznemmel tehetjük meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vír szigete

Horvátországban, Zadartól összesen 25 kilométerre található Vír szigete, amely Dalmácia északnyugati részén helyezkedik el. Ez …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük