Kezdőlap » Látnivalók » Esztergom nevezetességei

Esztergom nevezetességei

Napjainkban már nem találhatóak, és nem fellelhetőek, de régen nagyon sok erődítmény, és vár is volt található Esztergomban. Például Árpádvár, Ákospalotája. Déli részében a Szent Anna templom, más néven a kerek templom, amit a római Pantheon képmására készítettek. Ebben a városrészben van a Hősök tere, és a középkor templomának, temetőinek a maradványai, amit Kovács falunak hívtak. A belváros műemlék védelem alá került, itt van a Királyi város, a Széchenyi tér, amit kettőezer hatban felújítottak.

A városháza épülete a Vak Bottyán palota, a bíróságot is itt találhatjuk. Ha kicsit távolabbra megyünk megtaláljuk a Mária Valéria hidat is, ami először 1895-ben épült, majd lerombolták a második világháborúban, és ezt követően 2001-ben újjáépítették. Itt találhatjuk még a Ferences templomot, ami 1700 körül épült, barokk stílusban. a római kori mérföldkövet, és az Aqvaszigetet is. Bazilika a Szent István téren áll. 19. században épült, klasszicista a stílusa. István megkoronázására Melocco Miklós állított szobrot. A török kori emlékeket a Vízi város részében találjuk, például a várfalban Szulejmán győzelmi tábláját. A Plébániatemplomot a vízi városban a Mindszenti téren találhatjuk meg, ez volt régen a főszékesegyház, ami mellett van a Prímás palota. Középkorban építettek macskalépcsőt, ami felvezet a várba és a Bazilikába a kikötőből. Van még itt a főtéren Mária-szobor, Pestis-szobor, amit az akkori pestis emlékére állítottak fel. A város legmagasabb pontja 406 méter, itt találhatunk egy menedékházat is, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért nézzük meg Tiahuanaco-t?

Tiahuanaco a Titicaca-tótól mintegy 15 kilométerre található. Műemlékei és szobrai nagy érdeklődést keltettek a régészek …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük