Kezdőlap » Film » Érdemes megnézni a Viharszigetet?

Érdemes megnézni a Viharszigetet?

Martin Scorsese 2010-es sikerműve, a Viharsziget tipikusan az a film, amikor az ember végig nem tudja, mit is gondoljon, majd a végén jön egy csavar, ami miatt a történetnek nincs jó befejezése.

A cselekmény 1954-ben játszódik, amikor Teddy Daniels (Leonardo DiCaprio) rendőrbíró és partnere, Chuck Aule (Mark Ruffalo) egy szigetre mennek, melyen elmegyógyintézet található bűnözők számára. Egy nő, Rachel Solando (Emily Mortimer) eltűnésének ügyében nyomoznak. A hely főnöke John Cawley (Ben Kingsley). Teddy irtózik a szigettől, ahol fura lázálmok gyötrik: felesége, aki tűzvészben elhunyt, beszél hozzá.

Közben Rachel csak nem akar előkerülni. Kiderül, hogy a szigeten van egy Andrew Laeddis nevű elítélt is, akinek a piromániás hajlamai miatt halt meg Teddy neje. A rabok azt beszélik hogy a szigeten található világítótoronyban agyműtéteket végeznek. Teddy elindul oda, ám útközben megtalálja Rachelt. A nő elmondja neki, hogy régebben ő is orvos volt, ám miután rájött, hogy milyen kísérletek folynak a világítótoronyban, elmebajosnak titulálták, és azóta menekül.

Teddy eljut oda, és ami ott talál, sokkolja: tulajdonképp ő Andrew Laeddis, egy beteg, aki azért van itt, mert lelőtte a feleségét, aki megölte három gyermeküket. Chuck, a társa, valójában a kezelőorvosa. Ezt a színdarabot csakis az ő gyógyulása miatt játszották el, és amikor a beteg rájön, hogy az orvosok története igaz, nem bírja elviselni az igazságot: inkább az agyműtétet választja, semhogy ilyen tragikus események súlyával kelljen együtt élnie.
A film csattanója hatalmas, és a komor hangulattal együtt ez a film a pszichothrillerek között előkelő helyen áll.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen film a Ponyvaregény?

A Ponyvaregény egy 1994-ben készült krimi-akció-vígjáték, melyet Quantin Tarantino rendezett, forgatókönyvét pedig Roger Avary-vel közösen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük