Kezdőlap » Hotel » Érdemes kollégiumban megszállni?

Érdemes kollégiumban megszállni?

Magyarországon, és Európában is egyre népszerűbb a turisták körében az a lehetőség, hogy szállodák és apartmanok helyett inkább az egyetemek, vagy középiskolák által üzemeltetett kollégiumokban szállnak meg.
Ezt a lehetőséget sokan azért választják, mert olcsóbb itt 2-3 éjszakára kibérelni egy szobát, mint mondjuk egy három csillagos szállodában. Néhány városban, ahol van egyetem, és nagyon sok középiskola, biztosan találunk majd ilyen megszállási lehetőséget. Azonban az olcsó ár ellenére sok hátránya is van az ilyen szállásoknak. Az első, és egyik ilyen probléma az, hogy nem minden szobához tartozik külön fürdőszoba, és valamilyen olyan helyiség, ahol magunknak el tudnánk készíteni a saját kedvenc ételeinket. Második tényező az, hogy mivel kollégiumban vagyunk, itt nem nyaralni vágyó emberekkel, és párokkal találkozunk, hanem fiatal tinédzserekkel, akik a kollégiumokat nem mindig rendeltetésszerűen használják. Itt elsősorban arra kell gondolni, hogy a diákok akár a hét bármely napján hatalmas bulikat tudnak csinálni hangos zenével, és nagyobb mennyiségű alkohollal, aminek következtében a mi pihenésünket is elronthatják. Harmadik hátrányként meg lehet még említeni azt, hogy ezek a szobák nem mindig megfelelő tisztaságúak, bár Európa nagyobb egyetemi városaiban, mint például Firenzében és Milánóban az egyetemi szobák sokkal drágábba kerülnek, mint például egyes szállodák. Ez annak is köszönhető, hogy itt szinte magyar négycsillagos hotelnek megfelelő szobakialakítás szerint laknak a tanulni vágyó fiatalok. A következő tanácsot fogadjuk meg, Magyarországon, hogyha tehetjük, soha ne válasszuk a kollégiumi szobákat, azonban külföldön találhatunk olyan campusokat, ahol bizony minőségi szállást kaphatunk. Hogyha viszont tényleg el akarjuk kerülni mindezt, egyszerűen nézzük meg azokat az időszakokat, amikor a diákok nem tanulnak, és ha tényleg kollégiumi szobákban szeretnénk megszállni, ekkorra tervezzük az utazásunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük