Kezdőlap » Növények » Érdekes növények a kúszónövények

Érdekes növények a kúszónövények

A kúszónövények olyan növények, melyeknek a szerkezete lehetővé teszi, hogy másszon mindenfelé. Leginkább tartókra, kerítésekre. Akiknek vannak dísznövényeik, azok tudják, milyen szépek lehetnek ezek a kúszónövények, és érdekességek is a kertekben. És persze az se mindegy, hova vannak ültetve, és onnan hova, merre kúsznak majd.

Legtöbbet a boltívekre használják. Meg persze a kerítésekre, kerítés gyanánt, mely eltakarja a szomszédot, és így nem lehet átlátni a szomszéd kertbe. A csupasz falakra is nagyon hatékony ez a fajta díszítés, főleg színes növényekkel.

Vannak olyan fajta kúszónövények is, melyek spirálisan nőnek egy másik növény körül, egyfajta támogatást adnak. És nem rendelkeznek indákkal, hajtással vagy tüskével.

A legtöbb kúszónövény csak akkor növekszik igazán, amikor süt rá a nap, szereti a napot. És persze akkor is virágzik igazából. De vannak olyan fajok, és ez a kevesebb, amelyeknek a kevés napfény is elegendő, és jól tudnak árnyékos helyen is növekedni és virágozni.

Többségében kedvelik az agyagos és jó vízelvezetésű talajt. Persze megfelelően trágyázott talajnak kell lennie, ez segít nekik a gyors növekedésben.

Mivel ezek a növények nem nőnek támogatás nélkül, ezért vastag karóval érdemes támogatni őket. És bármikor lehet elültetni őket, de a korai monszun időszakában a legjobb.

Attól függően, hova akarjuk majd a növényt, rengeteg féle típus áll a rendelkezésre. Éppen ezért nem mindegy, hova, mi célból és melyiket ültessük. Gondos választékkal válogassuk ki, mert nem mindegy, melyik kerül például a kerítésre vagy pedig az erkélyre lelógó dekornövényként.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szarvasgomba a földalatti gomba

A földalatti gomba fajtákat nehezebb gyűjteni azoknál a gombafajtáknál, amiket szabad szemmel is könnyen észrevehetünk. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük