Kezdőlap » Hotel » Eplény, a magyar síparadicsom

Eplény, a magyar síparadicsom

Eplény egy hazai község, amely Veszprém megyében található, állandó lakosainak száma mindössze alig több mint 500 fő, habár a település területe sem túl nagy, 8,30 km2. A Dunántúlon, Veszprémtől 14 kilométerre északra, és Zirctől 7 kilométerre déli irányban fekvő településre egyszerűen eljuthatunk vasúttal, a Győr-Veszprém útvonalon, és persze autóval is.
Eplény elsősorban a mellette található sí komplexumról híres, amely hivatalosan Magyarország legmodernebb síterepe. A komplexumban 2009 óta használható az országban egyedülálló négyüléses sífelvonó. A Bakonyban található hely kiválóan alkalmas lehet arra, hogy a síelést kedvelők eltöltsenek itt akár egy hosszú hétvégét, vagy csak néhány napot. A komplexumban többféle szintű pályák közül válogathatunk, így azok számára is ideális kikapcsolódás lehet az itt eltöltött idő, akik már profi szinten tudnak síelni.

Természetesen, hogyha ide utazunk akár egy, akár több napra, mindenképp szükségünk lesz szállásra, ami Eplényben található. A helyi turistaházak, és vendégházak közül érdemes kiemelni néhányat, melyekben gyakran szállnak meg a vendégek: Erdeiház, Ámos Vendégház, Enikő Panzió, Bakonyi Apartmanház, Bóbita Háza Vendégház, Kökényes Vendégház, Étterem Borház, valamint Ámos Borház. Ezek a szálláshelyek mind Eplényben találhatóak, azonban a közeli településeken is érdemes szétnézni, ha esetleg már itt nem lenne szabad hely, például Veszprémben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Rövid ismertető Materáról

Matera egy dél-olaszországi kis város, ahová azért érdemes ellátogatni, mert sok látnivaló található a területén. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük