Kezdőlap » Szállások » Epidavroszban szállások

Epidavroszban szállások

Epidavrosz Athéntól 138 kilométer-re, Korinthosztól 64 kilométer-re és Nafpiontól 30 kilométer-re fekszik. Vigyázzanak, mert valójában három Epidavrosz létezik: Nea Epidavrosz (kis falu, éppen hogy két szállodával a vízparton), Palea Epidavrosz (szép kis kikötő néhány szállodával és kempinggel) és Epidavrosz (az ásatási terület, 5 kilométer-re Liguriótól keletre, itt egyetlen szálloda van az ásatásoknál és igen drága). Ez a város Görögország egyik leglátogatottabb helye. Természetesen a színház vonzza őket elsősorban, de nem szabad megfeledkezni a táj különös lágyságáról sem. Nem véletlen, hogy Aszklépiosz, az orvosok istene itt nyitotta meg első rendelőjét.

Lássunk néhány szálláshelyet az ásatási területnél:

Hotel Xenia: Az ásatás központi bejárata mellett van. A szálloda kis kő bungalói a fenyőerdőben bújnak meg. Az építész tényleg minden szakértelmét összeszedhette, hogy ne csúfítsa el a tájat. A szálloda kicsit drága, a fogadtatás kellemes, a tisztaság viszont hagy némi kívánnivalót. Van éttermük, ami este zárva van és bárjuk.

Hotel Abaton: Ligurio határában, a színházhoz vezető út kereszteződésében találják. Nagyon tiszta, modern és rendkívül jó a hangszigetelése. A reggeli sajnos nincsen benne az árban.

Nea Epidavrosz egy gyümölcsfákkal végigültetett kis öböl mélyén fekszik. Kis kavicsos strandja van. Egy szálloda, közvetlen a vízparton és két kemping található itt:

Hotel Avra: Az épület eukaliptusz fák lombjai alatt áll. A személyzet nagyon kedves, az út a szállodánál véget ér, így a nyugalom garantált.

Nea Epidavros és Diamartis kemping: Nyitva áprilistól októberig

Igazán csendes hely, azoknak ajánlatos, akik szeretnék magukat elszigetelve érezni a nagyvárosok forgalmától.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Grand Hyatt Hotel Martinez – Cannes

Sugárutak, elegáns butik karcsú pálmafák sora, a türkizkék tenger és a homokos strandok, rangos jachtok, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük