Kezdőlap » Hotel » Eperjes látnivalói

Eperjes látnivalói

Eperjes Szlovákia harmadik legnagyobb városa, amely az ország keleti részében, a Tarca partján fekszik, Kassától 33 kilométerre. Sokan szeretnek ide járni kirándulni, és nyaralni, hiszen többféle szolgáltatás is rendelkezésre áll a városban, például szauna, fitneszterem, strand, masszázsszalon, sportpályák, és gyermekeknek játszóterek.

Eperjes belvárosában egyaránt találhatunk barokk, gótikus, és rokokó stílusú házakat, és habár 1887-ben volt egy tűzvész, amely a belvárosban is pusztított, a felújítások során a házak homlokzatait szépen felújították. Eperjes óvárosában található például az a 14. századi Szent Miklós-kegytemplom, melynek oltára 1490-ből származik. Ugyancsak a történelmi jelentősége miatt érdemes felkeresni a 17. század elejéről származó Rákóczi-házat, amelyben napjainkban egy múzeum is működik, de egyébként itt kötötték meg az eperjesi egyezményt is.

A városháza épülete is szép látványosság, a 15. századból származik, közvetlenül előtte pedig a Neptun- szökőkút található. A Bormúzeumot a régi városháza épületében találjuk, ide mindenképp érdemes betekinteni annak, aki kedveli az ilyen jellegű gasztronómiai kiállításokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük