Kezdőlap » Film » Ének az esőben

Ének az esőben

Gene Kelly és Stanley Donen rendezők 1952-ben készült filmje nem nevezhető úttörőnek a saját műfajában, nem újította meg jelentősen a mozi történelmét, de tagadhatatlanul minden idők egyik legkedvesebb alkotása, rengeteg örömet okozó pillanattal.
A történet szerint Don Lockwood (Gene Kelly) sikeres némafilmsztár, aki éppen következő munkáján dolgozik, mikor a stúdió értesül A jazzénekes – az első hangos nagyjátékfilm – bemutatójáról, és lefújja a készülőben lévő produkciót.

Az egyetlen megoldásnak az a lehetőség tűnik, hogy a filmet átgyúrják musicallé, ám ez számos kacagtató konfliktushoz, és egy megkapó szerelmi szálhoz vezet.
Már a történet maga is rendkívül kreatív, kiemelten figyelemre méltó a némafilmek szembeállítása a világban egyre inkább teret hóditó hangosfilmekkel.

Az Ének az esőben technikai szempontból is kifogástalan, a vágás és az operatőri munka egyaránt színvonalas, ahogy Gene Kelly is pazarul helytáll főszereplőként és társrendezőként is.
Ami viszont igazán felejthetetlen élménnyé teszi az Ének az esőben-t, az a bájos, szinte már mesébe illő hangulata. Elég pusztán arra jelenetre gondolni, mikor a Gene Kelly által megformált Don Lockwood egy lámaposzlopon táncol, kifejezve határtalan örömét, amit az életébe lépő szerelem ad neki. Noha a bemutatásakor nem örvendett kimagasló sikernek, az évek múlásával a nézők egyre inkább felfedezték az Ének az esőben tagadhatatlan értékeit. Vidám alkotás, ami garantáltan jókedvre deríti a nézőit, és teljesen megérdemelten vált klasszikussá.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A másik nő (Love and Other Impossible Pursuits)

A másik nő című film 2009-ben készült, dráma. Főszereplők: Natalie Portman (Emilia Greenleaf) Scott Cohen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük