Kezdőlap » Iskolakezdés » Első tanév a családban

Első tanév a családban

Nagy várakozásnak néz elébe egy család, ha szemük fénye elballagva az óvodából kisiskolásként végre beülhet az iskolapadba. Az iskolaválasztás izgalmai után a nyári szünet vége felé közeledvén egyre inkább tördeljük a kezünket szülőként az ismeretlen új helyzetek miatt.

Az általános iskolák általában listát adnak ki a beszerzendő dolgokról szeptemberre. A bevásárlóközpontok nyár végén szinte ontják a sulikezdési akciókat, a radírok és füzetek sokaságától kezdve az őszi ruhák széles választékáig. A médiából minden évben az iskolakezdés anyagi nehézségeiről hallhatunk, és való igaz: a 25 ft-os füzetektől kezdve a több száz forintosig pénztárcánknak megfelelőt választhatunk. A mesefigurás táskák és tolltartók széles választékának a fantáziánk se szabhat határt, csak a pénztárcánk. A tudatos szülő ilyenkor ellenáll a csábításnak, az egyszerűbb és olcsóbb taneszközök is ugyanolyan funkciót töltenek be az iskolapadban mint a csicsás és színesebb változat.

A tankönyvek ára iskola és családi helyzet függő. Első osztályban és nagycsaládosoknak ingyenesek a tankönyvek. Van olyan iskola, mely később év végén visszaveszi és könyvtárába beiktatja a használt könyveket, ez is egy jó spórolási módszer. Kevesebb szó esik a tisztálkodási csomagok és a kötelező ruházat beszerzéséről, pedig ez sem kis anyagi terhet ró a családokra. Kötelező ruházaton természetesen már nem az iskolaköpenyt kell érteni, hanem a tornafelszerelést és az ünneplő ruhát.

Fontos szempont az otthoni nyugodt tanulást segítő hely kialakítása is: íróasztallal, székkel és megfelelő asztali lámpával. Ha mindent beszereztünk szeptemberre, új korszak kezdődik az egész család életében. Izgalmas és szép időszak az első tanév gyermeknek és szülőnek egyaránt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fóbia az islokakezdéskor?

Lassan becsengetnek ismét, így nem csoda, hogy mindenki izgatottan várja az új tanévet. Azoknál a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük